Mar 16, 2009

TERIMA KASIH MYEG


Terima kasih MYEG...memudahkan hidup aku.

...Hmmm....

Sebelum nie aku ada membaca blog puravidako (pakcik) pasal dia renew road tax dekat MYEG. Dan hakikatnya aku agak terpengaruh ketika itu (bahaya betul blog nie...boleh pengaruh2 orang pulak) dan aku nekad nak try.

Dan seperti kata pakcik, servicenya sangat cepat. Aku rasa hebat bila aku renew road tax ngan insuran hanya dengan hujung jarinya....waah...celik IT nya aku. bangga sekejap.

Aku renew insuran kereta aku by phone jam 12.00 t/hari, pukul 2.00 dah siap, yg juga dicomform melalui call dan aku bayar ikut Maybank2u. Aku renew road tax dekat MYEG jam 6.00 petang, dan esoknya dalam jam 10.00 pagi, orang MYEG sudah call nak hantar Road tax aku. waaa...cepat giler.



Inilah pakej yang dihantar.


Yang bagusnya, dia hantar directly by hand dekat kita. Siap bawak alat yang baca IC tu lagi, kena tumbprint, baru dapat. Kagum aku sekejap. Mulanya aku fikir dia akan post biasa yang mungkin lagi satu hari nak sampai dan mungkin lagi satu hari aku bawak kereta road tax mati (jgn saman aku ye En. JPJ) ...tapi lain pulak jadinya.

hahahhaa...sukanya aku. Dah la murah dari last year. Sebelum nie aku suruh bank renewkan dan aku pi collect je. Dia charge aku smpai RM35.00. Tapi dekat MYEG just RM28.++ je...dah le dapat rebat lagi....jimat giler taun nie. menari

Terima kasih dekat pakcik puravidako sebab berjaya mempengaruhi aku...takde la aku OUT OF MY MIND sangat ketika itu....sembah

3 comments:

mizzy N said...

dalam ofis aku pun dorang sibuk mengguna myeg. rasa mcam dua tiga hari tu ada kempen myeg yang hebat pulak.

myeg, portal yang sangat berharga.

JohnJenin said...

bagooss..

Dengar sapa yang renew sekarang layak untuk memenangi percutian menyaksikan Champion League Final. Bawa pakcik yer kalau menang. Muah! :P

ouT oF My MinD said...

JohnJenin:
Wokeh....doa-doakan le.

Total Pageviews