Mar 26, 2012

NAIK PANGKAT?

.....Hmmm....

8 Tahun dan kerja kat jabatan nie. Pasal Tv & Radio boleh tau sikit-sikit. Tapi, aku tak pernah langsung di offer nak di naikkan pangkat. Nak kata prestasi out...tak pulak..tip top je.

Tapi sebab last week aku oustation dekat 2 minggu. Aku telepas untuk isi borang kenaikan pangkat. Dan tak di offer pun untuk isi borang tu. Padahai syarat dia untuk orang keja lebih 5 tahun dan prestasi tip top.

Tadi, aku nekad....aku jumpa boss. Dengan tebalkan muka aku cakap aku nak apply kenaikan pangkat tu. Sebabnya aku dah kerja dekat 8 tahun.

Aku tak minat langsung pun untuk naik pangkat jawatan eksekutif nie. Sebab takde OT. Keja cam taik. Aku lebih suka naik 1 anak tangga je. Sebab OT lebat. Tapi dalam situasi sekarang, takde lah lebat mana pun. Yep, aku materialistik. Keja kat KL beb, kenalah materialistik sikit.

Tapi tadi...dengan nekad, tekadnya....dan boss aku pun muka agak besalah jugak kerna katanya terlepas pandang, suruh aku hantar permohonan kenaikan pangkat tu.

Alah cuba je lah.
Tak dapat pun, at least aku bleh cakap...aku dah apply jawatan tu..tapi tak dapat.
rezeki tu kan di tangan tuhan....

OUTOFMYMIND dengan tujuan utamanya adalah nak tau saya layak atau tidak saja...tidak sungguh-sungguh pun. 

Mar 25, 2012

KENA SUPPORT HOLLAND LAH PASNI

...Hmmm....

ini lah barang yang paling berharga sekarang nie...
Jersey kaler oren tu...
_*v*_
thaaaaanx sangat sangat sangat sangat....

OUTOFMYMIND tidur peluk baju lah malam nie.....

Mar 24, 2012

LAMBAT LAH YOU....(VIDEO)

bila dah shooting sampai dekat 2 minggu. Tanpa henti. Dari pagi sampai malam.
Semua pun masuk air.....

video

OUTOFMYMIND kan.....

Mar 15, 2012

SINI BUKAN RUANGAN GOSIP. GO DIE PLZ.

...Hmmm....

ini adalah cerita tipikal seorang melayu yang cuba menjadi makcik kepoh.

Kawan saya berkahwin dengan suami orang. 
Dorang dah kenal dah lamaaaa sangat...
Mendapat restu pun dari bini pertama. 
Menapat restu gak dari keluarga 2-2 belah pihak. 
so, takdak masalah lah kan.

tapi....

Cerita nie menjadi hot. Ye lah, bukan selalu orang yang kita kenal kawin dua. Selalunya kawin duda. 

Relationship aku dengan minah bermadu nie - kawan baik lah. Boleh kata banyak cerita dia aku tau. Kitaorng selalu travel sesama. Tapi semenjak aku dah tukar department nie, kurang sikit lah kitaorng bercumbu mesra. Tapi takde lah sampai tak update kehidupan memasing.

Nak jadi cerita, sepanjang dorang nak kawin nie, macam-macam-macam-macam cerita aku dengar. Dan aku sendiri pelik dengan cerita-cerita yang disampaikan nie. Bayangkan, nuuuuun jauh kat pantai timur, tak kira siang malam, sibuk nak begosip dengan aku pasal pasangan nie. Hek eleeeeh...tak paham aku.

Aku rasa aku tak jumpa kawan aku nie ada lah dekat 3 bulan, tapi macamana cerita kononnya dorang dah kawin 2 taun lepas kat siam jadi sebutan? Kawin sebab tak dapat restu lah. Sekarang buat kenduri sebab dah mengandung lah. Si laki selalu turun KL jumpa dia lah...dia bini no 3 lah...macam-macam lah...

Tak sanggup aku jadi kawan aku. Banyak betul cerita dia kena terima. Tu tak teramasuk tomahan lagi....pergh...aku guna perkataan tohmahan beb....huhuhu.

aku dengan sarkastiknye menjawab gak...eh, dia pergi surabaya dengan saya, takde pulak dia cakap apa2...pelik gak...takkanlah berhari-hari kitaorang kat sana, dia tak nak bukak mulut langsung kan. 

itu satu hal...

ini dah selamat menikah. dah selamat semuanya...dok ada lagi mulut cirit ayam nak gosip lagi. hello...u nak gosip dengan salah orang lah beb.

siap tanya..."bila akad nikah sebenarnya..." "meriah nampak majlis...banyak dapat sponsor lah tu..."

mak bapak...apa masalah kamu dengan pasangan nie...dia rampas laki kamu ke. kalau ye pun anti dengan poligami, tak payah lah melampau sangat...diam sudah. Keluarga diorang takde hal..kamu pulak yang over.

aku ni yang drive 8 jam nak sampai kenduri pasangan nie, harga hantaran dia pun aku tak tanya tau. 

Lantaklah diaorang nak buat apa pun sebelum nie. Dah kau sendiri kata diorang dah nikah 2 tahun lepas, dia datang KL selalu pun, nak jumpa bini dia kot. Apa masalah kau...tak paham aku.

Hentikan lah. Kamu patutnya mendoakan kebahgiaan dia. Ini tak...melayu sungguh perangai kamu. Kamu pulak yang lebih overdose meloncat loncat macam kera kena belacan. Padahal pasangan nie, tak kenal sangat pun kamu....sedih lah kamu nie...

OUTOFMYMIND ....

Total Pageviews