Dec 17, 2011

SABAH OH SABAH

..Hmmm...

Dah lama aku x dapat nak bukak blog. dan aku slalu menganggap dunia blogging dah pun berakhir. Dah tak ramai otai-otai yang blog dorang wajib khatam dah stop blogging. Dan sebenarnya, aku sendiri dah lupa apa add blog aku. Sangat sadis.

Time nie, aku tak dapat nak tdo. Di sabah. Jam dah kul 12 malam. Baru je setelkan pasal artis. Pickup dorang kat airport Kota Kinabalu. Briefing untuk shooting esok, bagi bilik bagai. Aku sampai 2 hari awai kat KK nie. Setelkan banyak benda yang tak setel. Shooting kat sabah nie memang menekan nekan nekan diri aku sampai satu tahap aku rasa macam nak terjun KB Mall. Sungguh. Tak bohong.

Mula mula masalah kenderaan yang tak ada nak shooting kt KK nie. Cawangan kat KK nie tak dapat nak sediakan, sebab diorang pun banyak jugak program nak dikerjakan. yelah, nak dekat pilihanraya kan. mestilah orang semua kena overdose sebuk. Lepas usaha sana sini pasal transport, tepaksalah sewa jugak van. Haish.

Lepas tu pulak, malam sebelum nak pegi ke KK, bos pulak boleh kanselkan 2 orang krew. Dia cakap aku bawak full team. Patutnya jgn ramai-ramai. Hah, camana tu aku nak ckp dkt 2 orang nie. Boleh je nak explain. Boleh je nak cakap. Dorang terima seadaanyaa. Tp bila aku cakap, dorang kena bayar penalti 25% dr harga tiket yg dekat 2K tu...terus lah memasing naik hantu kan. Gila....lepas dengan debar/semangat yang x banyak, aku pegi ngadap bos...nasib kali nie dia lepaskan.

Lepas tu nak jadikan cerita lagi, ya...banyak drama sebenarnya. Aku dapat surat yang tertulis dengan dukacitanya kami tidak dapat bekerjasama dengan anda pada kali ini. Demn...super duper deym. aku dapat surat tu jam 7 malam sehari sebelum betolak ke KK. apa aku nak buat, semuanya dah di atur. Sedangkan bukan main lagi dia cakap semuanya lulus. Tetiba surat cakap tak lulus. Aku dah macam nak pengsan....

Nak dijadikan cerita lagi, program aku siaran 24hb ini baru je edit master camera. Belum lagi ditampal2 dengan 2nd camera. Ah mati....aku pulak balik 23hb. Macam mana tu. dengan nak setelkan semua tu, pastu nak setelkan editing. Aku dah macam gila. Aku buat mana yang mampu. Aku yakin, program minggu nie kompem suck ass punya.

Hujung tahun, akak admin push suruh siapkan penilaian prestasi. Sorilah kak, aku memang tak sempat nak hadap semua tu. Aku upah orang buat. Nasib baik dia overdose rajin. Thanx akak.

Pagi hari aku nak ke KK. aku ke ofis awal gila. Jam 7 dah tepacak. Sedangkan nak berangkat jam 10 pagi. Ada 3 jam nak setelkan editing, hadap bos lagi, buat surat itu ini.

Kalau nak cerita memang kepala nak meletup. Aku tak tau camana aku mampu hadap. Time time cam gini, nak sangat meraung dekat seseorang. Tapi apakan daya, siapa aku mampu kacau?

OUT OF MY MIND dengan tekanan ini. Harap-harap artis aku nie tak buat perangai sangat dengan mengatakan aku busuk....jihaa!!

Nov 13, 2011

RANDOM JE

..Hmmm....

Aku bukannya pura-pura bizi dalam 5/6 bulan ini. Tapi hanya tuhan yang tahu tahap bizi aku. ini beberapa sebab aku sangat bizi...

  • aku dah jadi penerbit. mungkin aku dah bg tau entry sebelum nie. aku malas check. sebab aku bizi kan. mana ada masa nak cekidout entry-entry sebelum nie. Jadi producer dengan takdak assistant. sugguh suck ass. semua ko kena buat sendiri.
  • aku jadi bizi bila dalam tempoh masa 5/6 bulan nie aku kerja macam babi. aku rasa babi pun tau rehat. Macam bulan nie, 3 minggu berturut-turut siaran aku. Balik shooting, terus hadap editing. lepas siap editing, terus hadap plan utk next shooting, terus hadap boss, terus hadap editing balik bagai. aku sendiri kagum dengan diri aku. camana aku boleh survive eh?
  • oh ye, takdalah aku 200% bizi pasal keja kan. aku jugak bizi pasal dok melayan lelaki-lelaki yang sekarang nie dok kerumun aku macam aku ada madu yang manis nak di sedut. Eh, salah perumpamaan....bagai ada kabel besar yg mampu menaikkan pangkat dorang. Seriesly aku tak tahu kenapa diari aku penuh dengan temujanji dengan mereka-mereka ini. tetiba terasa nak jadi player...gulp.
  • dan hari nie hari ahad, aku nak kena pi office kejap lagi. buat editing....setan tul.....!

OUT OF MY MIND semalam pi ofis kejap je, pastu aku gatai pi berdating....padan muka aku arinie kena pi office sambung editing...HAHAHA

Oct 8, 2011

WAVELENGHT AKU & BESTIE

...Hmmmm....

Bila engkau dan jugak bestie engkau sudah tidak sama wavelength.

Engkau:
next year dah nak masuk 30. Tapi masih lagi dalam fasa nak ngorat lelaki sana sini. Masih lagi bermain emosi, masih lagi nak main permainan (games) dia suka aku atau tak? Masih lagi nak jiwa kacau diganggu emosi bila rindu seseorang dan tidak dapat mengucapkannya. Masih lagi nak main perigi tidak akan mencari timba. Masih lagi menangis sendirian malam-malam bila kena marah dengan bos.

Bestie:
Dia tak perlu lagi memikirkan permainan flirting-flirting nie. Dia hanya perlu fikir fasa menjaga anak saja. Bila aku cuba bercerita kisah jiwa kacau, aku rasa malu sendiri kerana dia sudah tidak sama wavelength dengan aku dimana fasa itu dah lamaaaaaaaaaaaaa dia tinggalkan.

OUT OF MY MIND bila aku sendiri yang berasa demikian kot.

Oct 5, 2011

MARUAH DI SIAT-SIAT

...hmmmmm...

Harinie penug dengan dugaan & cabaran.
menjadi seorang penerbit sesuatu program bukanlah benda yang mudah.
Banyak benda kena fikir. Banyak benda kena bertangungjawab.
dari orang, lokasi, production sampai lah kepada seremeh-remeh benda.
sampai kalau krew ko berak mana mana pun ko kena ambik tau. definasinya.
Tidak boleh menggunakan perkataan ko "tak tau" sebabnya ko memang kena ambik tau.

hari nie memang totally aku down gila.
kena blame yang melibatkan kos yang mana sepatutnya benda tu tak terjadi.
maka, bos hilang kepercayaan kat aku. katanya aku tak jujur.
Sedangkan aku sendiri speechless dengan tuduhan tu.
Sebagai penerbit, walau kau tak buat benda tu, kau jugak kena ambik kesalahan tu.
Tak aku sangka sampai tahap tu pulak kisahnya.

Ini memang "kesalahan" yang sangat besar buat aku.
pengajaran.
Walhal benda tu memang sepatutnya tak terjadi langsung.
aku memang bodoh.
memang bebal.
baik hati tak bertempat.


OUT OF MY MIND bila maruah kau dicalar-calar camtu.

Oct 2, 2011

HAL DI TAMAN NEGARA

...Hmmm...

3 minggu lepas, aku baru je habis shooting di Taman negara kuala tahan, Pahang. Samapi di jeti pun dah agak lewat petang. dalam jam 5. Sudah mendung. Tolak awal pagi. Tapi disebabkan berenti shooting di sepanjang jalan nak masuk ke Taman negara tu, maka lewatlah sampai.

(Oh ya, aku dah jadi penerbit untuk program nie. Memang memenatkan tanggungjawab nie. tapi puas hati.)

Nie 1st time aku nak shoot menggunakan 4x4. nak guna untuk aktiviti night safari.

Sambung cerita.
lepas aku dah hantar artis & 3 orng krew naik bot untuk ke penginapan kami di Nusa Holiday Village (15 minit naik bot). aku dan beberapa krew naik 4x4 untuk ke penginapan kami tu. dalam 45 minit lebih kurang ikut laluan balak.

Nak dijadikan cerita, lepas 2km masuk dan panjat bukit kat lalulan balak tu, masa di puncaknya, hujan pun turun. Kami bawak 2 4x4 yang penuh sarat barang sampai ke bumbung. Bila dah di atas bukit, nak tak nak, kenalah turun kan. Aku naik 1st 4x4, dan aku seorang je perempuan dalam perjalan nie.

masa nak turun, jalan dia menyerupai huruf Y dimana hujungnya adalah gaung, dan jalanya split 2. kenderaan aku naik tu, abg fadil berjaya control walaupun agak macam nak tergelincir. Hujan lebat, jalan basah, tanah merah.

Tapi kenderaan ke-2, tak lepas. Masa tu, kenderaan yang aku naik dah berenti dan tunggu yang ke-2. Aku sibuk tunggu dorang turun. Nak ambik gambar mulanya. Sekali depan mata aku sendiri nampak kereta 4x4 tu hilang kawalan dan berpusing atas bawah dekat 4x. Gila seram...aku dah menjerit. Kami mampu tengok je.

nasib baik takde pusingan ke-5, kalau tak terus ke gaung. Aku memang panik gila masa tu. dan sangat bertuah sebab, kereta tu kembali ke kedudukan asal. Kalau tayar ke atas, susah jugak tu. 10 minit lepas kejadian, kebetulan ada 4x4 TNB lalu. Diorang lah yang tolong bawak krew kami yang cedera keluar dari hutan tu dan bawak ke klinik. Diorang jugak yang menunggu sehingga ambulans dari Jerantut datang.

Seorang dislocate bahu. 2 orang cedera ringan. Syukur sangat tiada yang serius. Dah lah di tempat kejadian takde line talifon lansung. Memang gila rasanya. Semuanya ada tanggungjawab aku. pergggghhhh..

Lepas 30 minit tenangkan diri, buat apa yang patut, kami pindah barang. 2x trip terpaksa dibuat untuk pindah barang hantar ke resort. Memang gila.



Nasib baik dia masih lagi berfungsi.


Krew lighting yang calar balar body dia.
Boleh lagi kami buat lawak kata dia kena sebatan sbb pedofile...



keadaan kat dalam..



gaung yang dah tak tahu nak cakap apa kalau masuk ke sini.
aku mampu meraung je lah kot.




nampak macam tak tinggi. Tapi view dari atas sangat menyeramkan.
hanya nampak gaung di bawah je...jalannya dah tak nampak dah.

OUT OF MY MIND saya tak serik nak masuk hutan dengan 4x4 lagi.

Sep 21, 2011



BARU BALIK SHOOTING DI TAMAN NEGARA KUALA TAHAN, PAHANG & BUKIT FRASER. DIA DAPAT JOB DENGAN AKU. TAPI, APA PUN TAK MENJADI.

SAKIT PINGGANG YG AMAT SANGAT. NITE.
MISS DA DAY AKU RAJIN BLOGGING & JUGAK PUNYA MASA UNTUK MEMBACA.
SUPER DEYM BILA SEMUA ITU HANYA TINGGAL KENANGAN.

Sep 3, 2011

TEKANAN KERJA

...Hmmmm....

selamat hari raya....
selamat menyambut hari merdeka ke-54 wahai negaraku yang tercinta.

masih lagi mood bercuti.
masih lagi mood nak berehat-rehatkan minda.
masih lagi dalam mood nak bangun lewat dengan tak payah nak fikir apa2.

Tapi, aku dibelenggu dengan kerja.
Fedaaaaaaaap.....

Artis belum conform. Lokasi di negeri Pahang belum dapat lagi utk 1 episod.
Aku benci dengan keadaan stress macam nie.
Dah la nak start shooting 12hb nie.....
Arghhhhhh mari menarik rambut...

OUT OF MY MIND kenapalah tak boleh bercuti dengan aman....haish

Aug 7, 2011

BOLA OH BOLA


ini perhimpunan apa nie..??


.....Hmmmm...

Baru-baru nie aku pi tengok bola kelayakan Piala dunia Malaysia lawan Singapore kat Bukit Jalil. Sebagai skandal terbaru kepada penjaga gol itu, haruslah aku bagi support kat dia kan. dah aku berulang kali bagitau dia, aku tak minat bola. Tapi dia paksa jugak aku pergi. Sebagai semangat katanya. Takpalah....aku pergi jugak. Tapi nak nak lah duduk dekat seat VIP. tak feel lah sayang. I nak duduk dengan penyokong-penyokong you, nak rasa sendiri aura Harimau Malaya.

So, dalam sejarah 20 lebih tahun aku pun pi lah hadap bola sepak. Tak pernah paham permainan dia. Yang aku tau, tendang masuk gol, kira menang. Pemain pun aku tak kenal kecuali skandal aku yang sebuk dok jaga gawang tak nak kasi bola yang disepak Singapore masuk gawang. Oh, dia sangat terer. Hanya 1 je bolos. Tapi takpa, I tetap akan terus berskandal dengan u.

*oh dah azan maggrib. mari kita bukak posa kejap*

Apa yang pasti, dengan masuk dah agak lewat, aku ngan sahabat serta boifrend nya yang tinggi macam galah, menyelit-nyelit sampai ke bawah, dan bila dapat ruang duduk, kami pun duduk lah. Penuh gila dalam stadium tu....memang aura semangat Harimau Malaya terasa lah sampai ke sumsum tulang. Kami duduk kat tangga je.

Bila orang sorak, aku sorak. Bila orang frust, aku pun frust, bila orang berdiri, aku pun berdiri. Hakikatnya, aku tak nampak apa sangat pun kat padang. Yang nampak jelas adalah drama-drama bodoh pemain Singapore. aku yang tak tau apa-apa pun tau dorang tu tengah belakon drama swasta....agrrrrrrhhh....benci betul aku. Tak nak pi Singapore dah sampai hujung tahun nie.

whatever pun, ini pengalaman yang paling bermakna. Takda sengketa politik, takdak sengketa kaum, sesama menyanyikan lagu Negaraku penuh semangat yang penuh membara.

Walau kalah, aku tetap happy dan terus support Harimau Malaya, tapi aku tak akan belajar pasal bola. Tak minat lah...

tapi sebelum tu, aku tak suka betul bila dah kalah, penyokong-penyokong malaysia nie start baling botol mineral bagai tanpa memikir orang yang dibawah. hampir-hampir aku berdarah!

OUT OF MY MIND bila tiket yang dipesan 830 malam baru dapat....


saya sangat suka sokongan rakyat malaysia!

Aug 6, 2011

HANTU OH HANTU

....Hmmm....

Last week aku dgn sepupu aku, Lisa (6 tahun) hantar adik aku ke Maktab dia kat Seremban. Time tu dah jam 10 malam. On the way balik, aku agak confuse jalan nak masuk balik ke highway KL. Signboard pun agak fail, dah dekat baru ada sign belok ke kanan nak ke PLUS. Grrr..

dan jadi kebetulan, 1 kereta waja nie tak nak langsung bagi laluan nak masuk ke simpang tu. Geram gila aku time tuh. So, aku pun terlajak ke depan dengan harapan ada u-turn.

Al-kisahnya. takde...rupanya jalan tu terus masuk ke highway nak ke PD. Deym, super duper deym. Aku tanya akak penjaga tol, dia cakap takde jalan u-turn, aku kena terus ke PD. so, nekad lah aku ke PD sambil dok bising dekat Lisa kita kena pi PD...jauh. Nasib ada dia.



hai, nampak tak muka saya yang super nakal nie.


Sepanjang jalan Lisa dok tanya aku apa ada kat PD. Aku layankan aje. Lepas tu dia tegur tempat tu gelap lah, itu lah ini lah....aku layan. takdak hal.

Sampai lah aku nampak signboard tulis Bandar Springfield. Aku nekad masuk situ. Siap explain lagi kat Lisa kenapa kita kena masuk situ.

Dah masuk...gelap...dan ngupanya itu kawasan perumahan yang baru nak bangun. Banyak rumah separuh siap. Aku dah takut sangat. Dalam hati janganlah benda tah apa-apa jadi. Lepas tu Lisa cakap ada lampu banyak kat sebelah sana. Aku ikut cakap dia. Pegi ke sana, dengan harapan adalah kedai makan/rumah orang/surau kat sana.

memang ada rumah orang dah duduk kat situ. Tak banyak. aku teruskan perjalan...Lisa tetiba cakap..

"kak ida, sini macam nak pergi tempat hantu je...." ah sudaaaah...
"diamlah...jangan dok sebut lah hantu-hantu. Kita nie sesat tau dak.."
" betullah kak ida....tempat nie ada hantu...macam Lisa tengok kat tv.."

aku mula bengang. dah lah sesat. tak tau jalan keluar.

"Lisa..diam boleh tak..." aku tinggikan suara...hambik kau. dah lah dekat ladang sawit, umah semua tak siap..lagi kau mau cerita pasal hantu.

Aku belok masuk kawasan perumahan. Kebetulan pulak ada pasangan baru nak masuk rumah. Agaknya baru lepas makan kat luar kot. Aku tegur dan tanya arah nak ke Highway. walau dioang pelik, diorang layankan juga dan sambil tu bertanya aku dari mana sebenarnya.

Maka, kami pun keluarlah dengan penuh tawakal agar jumpa jalan keluar. Makin gelap. gelap..kereta sebijik dua je berselisih.

"Lisa...cepat baca Bismillah...baca doa...."

Minah tu baca Bismillah. lepas tu dia pi baca doa makan....
hadoiiiiii....

takpalah. Layan aje.

Jumpa jalan keluar. Topik hantu masih lagi menjadi agenda si Lisa. Aku geram. aku sound dia

"jangan nak cakap pasal hantu sangat. satgi dia tunjuk muka, padan muka..."
dia terus diam....

aku suruh dia nyanyi. suruh dia menari...dia diam.
aku cuak jugak lah kan...

aku panggil nama dia. dia langsung buat tak dengar.
lepas tu aku cakap....

"eh, hantu dah masuk dalam badan Lisa ke? orang panggil tak jawab pun...."
dia balas apa tau....

"Belum lagi....."
aku terus seram, sebab lepas tu dia terus pandang aku sambil tersenyum......
lepas tu kami pun sampai kat plaza tol PD tu balik...
Lepas tu kami pun selamat sampai balik.....
Kami pun selamat...sebab hantu tak masuk pun lagi dalam badan Lisa.....=D


hantu lisaaaaaa


OUT OF MY MIND bila budak obses hantu nie.

Aug 3, 2011

SORRY YA MIZZYN

....hmmmm....

Bff aku si mizzyN baru je melahirkan baby lelaki. Ra'if mikael. selamat menjengah dunia. Congrat buat kawan aku nie jugak kerna tabah dan sabaq berjuang nak lahirkan baby sulung awak. Aku cemburu. Agak cemburu...

Tapi....

tapi semenjank dia dah melahirkan baby nie, sensitif dia lain macam sikit. Pada aku agak overdose. Mungkin sebab ini 1st time dia dalam dunia ibu. Mungkin jugak kerna berjauhan dengan suami. Mungkin jugak berjauhan dengan aku. Dan mungkin juga memikirkan stress nya nak kena jaga baby di samping perut yang kena ceaser. Ye...aku faham...sangat faham walau tak pernah mengalaminya.

Yang pasti wahai sahabatku:

  • aku call kamu bukan kerana aku nak menyampaikan rage aku seperti yang kamu sangka. Aku cuma mahu bertanya keadaan kamu. Samada kamu sudah mampu menyesuaikan diri dengan dunia baru itu.
  • aku call kamu kerana aku risau dengan sms pada jam 3.20AM yang kamu hantar haritu. Aku mahu tahu samada kamu sudah ok atau tidak.
  • aku call kamu cuma nak mendengar suara gembira kamu. Tapi malangnya....kamu cop aku bukan-bukan.
  • aku call kamu kerana ingin kepastian. Aku dapat cerita dari kakak office kamu yang mengatakan kamu menangis dengan teruknya mengadu cerita. Aku risau. Sebab itu aku call kamu hendak bertanya keadaan sebenar.
  • Aku call kamu kerana aku nak tahu samada pembawa masalah itu telah pergi atau tidak?
  • Aku call kamu kerana aku rindu kamu....
  • Tapi ada satu hari aku call kamu, kamu bertanya life aku....aku sangat tension masa tu, aku terus meluahkan perasaan aku. Bukannya aku sengaja nak bebankan kamu. Tapi terlepas. Kalau itu kamu rasa membebankan, sorry...lepas nie aku akan diamkan diri aje. Dun worry dude.
Sekarang kamu rage. Meluahkan kata bukan-bukan pasal aku dalam twitter. tak apa...aku tak kesah. orang cakap, perempuan baru lepas bersalin nie emosi dia sangat fail. sensitif. ok....aku tak ambik hati.

Tadi masa kamu call. Aku baru lepas berjalan dari wisma radio. duduk sekejap kat bawah pokok dengan kaknor. Aku tanya kak nor, ada ke aku marah-marah. Kak nor cakap aku just marah bila part kamu tak jaga pantang. tu je. Yang lain takde pulak aku cerita apa selain aku cakap aku penat sebab aku dah lama tak cuti. itu aje.

Da rest, aku lebih banyak diamkan diri. dan sampai satu tahap kamu pun diam. Aku dah speechless. Dah tak tahu nak cakap apa dah. ye lah, apa aku nak cerita sedangkan hidup aku adalah office, rumah, saudara mara dan jugak buku.

Takpalah. Aku mintak maaf lah kalau dah tersinggungkan hati kamu yang fragile tu. Kalau kamu tak puas hati, maknannya kamu memang tak kenal aku siapa.

OUT OF MY MIND bila kau sendiri dah tak tahu nak entertain kawan kamu macamana lagi. haish.

Jul 11, 2011

KUNCI OH KUNCI

Hmmmm....

Pagi nie aku sengal dan bebal. Bebal to da max. Dah siap dressing bergaya habis. Dah mekap kasi comel sikit, tetiba sesuatu terjadi. dah la harus ada kat office paling lewat jam 9.00 pagi. Kalau dulu, aku bantai paling lewat jam 1030 pagi, tapi sekarang dah tak boleh. Bos baru...hormat. hormat.

eh, jangan aa tuduh aku pekerja tak bagus. even aku pi lewat...aku tetap cukupkan 9 jam yang diperlukan. Baguskan aku....

dah comei, dah bergaya. seluaq yang baru beli pun menambahkan keanggunan aku nak pi kerja.

Tapi spoil. Kunci rumah aku hilang. Aku sure dan kompem, kunci tu memang aku letak dalam handbag lepas aku masuk. Tak pernah aku cuai dan lalai camtu sekali. Kalau takde kat dalam bag sekalipun, mesti ada kat dalam bekas mekap aku. Situ je. Tapi apa cita pun tak tahu lah. Agaknya penat nak gila nak mampus sangat malam tu, aku main bantai lempar je.

Ye lah, mana tak penat. hari jumaat lepas keja, kul 2.30 pagi aku gerak pi Aloq Staq. Paktam aku sakit. Dah dekat 2 bulan dia terlantar kat hospital tu, baru minggu nie aku berpeluang nak lawat dia. Bertuah punya anak sedara. Tak kenang budi betul aku nie.

Aku drive dari KL sampai jam 730 pagi esoknya. Sampai je umah Along (maklong sebenaqnya, tapi panggil Along. Saja suka), terus aku adik beradik membongkang sampai tengah hari. Bangun tidoq, terus pi hospital, lepas tu semua sedara mara aku ajak pi makan-makan kat Kuala Kedah. Lepas tu, tok dengan wan suruh balik Baling sebab nak suruh balik makan buah. Sebagai cucu kesayangan, kami pun balik lah Baling. Malam baru sampai. Merayau pasar malam sat.

Dah balik kampung, kul 10 malam camtu gerak pulak pi air panas Legong sampai kul 1 pagi. Sembang tah apa-apa sampai lah jam 3 pagi. esoknya balik KL....gila penat siot.

So, kesahnya......kunci aku hilang je pun.
Cari habis satu bilik. tilam, bantal, baju, tong sampah semuanya aku cek. Tapi takdak jugak. Gila stress. gila geraaaaam. grrrrrr.

Akhirnya, aku baring balik, ambik angin sepam dua. pikir balik kronologi apa aku buat semalam. Akhirnya aku nekad nak check kat satu tempat walau tak logik, dan aku rasa itu bukan AKU untuk buat benda tu.

Tapi...ternyata aku buat. Ternyata aku dah tua nyanyuk. Ternyata aku sangat letih.
Kisahnya....kunci rumah aku dah letak dalam peti ais dibahagian simpanan buah-buahan dan jugak sayur-sayuran. Yes....kunci rumah aku dah simpan dalam peti ais, besi kunci tu pun dah sejuk nak mampos!!

apalah aku pikir masa tu. macam mana boleh sampai kat situ letaknya kunci tu. haish..

OUT OF MY MIND aku rasa. aku perlu tukaq tagline aku nie....mmm...

Jun 22, 2011

MENCARI BUKU MA LEE CHUSWAN

...Hmmmm....

Bulan nie aku agak obses dengan novel-novel melayu. Terbaru lepas aku godek forum sana sini, ramai yang cadangkan Ma Lee Chuswan punya karya. Tak pernah baca pun. So, dari 90% review mengatakan ia novel edisi susah letak, maka aku berkobar-kobar mencarinya sekarang nie.

Di MPH dah takde. katanya novel lama sangat. dan sebenarnya aku selalu je nampak cover page novel-novel nie. Tapi tak pernah ada hati nak beli. Dan aku percaya selalunya novel keluaran creative memang tinggi sikit gaya mutu penulisannya.

Bagi yang termasuk dan terperangkang dalam blog aku bila korang google nama Ma Lee Chuswan nie, aku sebenarnya takde pun novel tu. So, dengan ikhlas cakap....

KALAU ADA SESAPA MAU JUAL NOVEL INI, AKU SANGGUP BELI DENGAN HARGA ASAL WALAU 2ND HAND. TOLONGLAH.....

nie sebahagian novel dia. pic thanx kepada google.





OUT OF MY MIND dah tak sabaq nak baca beb. stress gila rasa. Ye, aku seorang tamak buku. so what??

Jun 21, 2011

NOVEL NAK JUAL TAPI....

...Hmmm....

Aku mau jual novel nie. RM20.00 je. harga betul dia RM26.00
Kalau sapa-sapa mau tukar pun boleh...tak kesah.





Mazliana Haji Nordin, gadis comel yang sempoi dan selamba. Terpaksa menjadi kekasih satu malam kepada Tengku Iskandar untuk mengelakkan Tengku Iskandar berkahwin dengan pilihan mamanya. Tetapi rancangan menjadi rumit apabila Tengku Mariam, mama Tengku Iskandar menyukai Mazliana dan terus merisik Mazliana.

Banyak perkara yang berlaku kepada mereka tetapi Mazliana menghadapinya dengan bersahaja dan sempoi. Kewujudan Tasha dan Julia Hana sebagai penagih cinta Tengku Iskandar sedikit pun tidak menjejaskan sifat bersahaja dan sempoinya itu pada awalnya. Namun, sekian lama bergaduh, mengusik, membuli sesama mereka, ada perasaan halus wujud dalam hati masing-masing. Tapi, biasalah, Tengku Iskandar dengan egonya, Mazliana dengan perangai bersahaja dan kelibutnya. Julia Hana, model terkenal menjadi pilihan Tengku Iskandar kala itu kerana cinta Tengku Iskandar masih milik Julia Hana walaupun pernah dikecewakan oleh model terkenal tu. Tapi, sejauhmana keikhlasan Julia Hana dalam perhubungannya? Bagaimana dengan Mazliana? Takkan sedikit pun tidak terkesan dengan layanan lembut Tengku Iskandar pada Julia Hana sedangkan kata-kata laser saja yang keluar pabila bersamanya? Tengku Mazlan, Tengku Mariam, Zikri, Syamin dan Taufiq adalah sebahagian insan-insan yang mewarnai lukisan hidup Mazliana Haji Nordin. Untuk menyelami hati dan kehidupan Mazliana Haji Nordin, Doktor Cinta ada coretan ceritanya


Sebab aku nak let go:-

- Aku sakit hati dengan logik logik yang tah apa-apa.

- nampak sangat penulis dia tak buat research dan penyelidikan yang bagus. Aku tak kesah kalau berangan. Tapi biarlah lah logik. Yang paling aku rasa kelakar bila CEO pakai Gen2. Wow humblenya lah CEO dia kan. Kalau dia pakai VIOS, ok fine...tapi penulis nie describe watak tu sebagai sorang yang dibesarkan dengan penuh kemewahan dan jugak kejayaan. Aku tak rasa jiwa watak itu akan sekadar berpuas hati dengan membawa kereta Gen2. Kalau Perdana, boleeeeeh la....agak boleh la....jugak terima.

- Banyak sangat ayat-ayat atau dialog yang kebudak-budakan dan aku rasa nak lempang dan jugak berulang. Enuff said!

- Mostly aku akan skip beberapa muka surat bila dah super irritating dengan sesebuah novel. Dan novel ini adalah salah satu darinya.

- Malas cakap banyak, kesimpulannya kita boleh tau serius ke tak serius or kebudak budakan or matang ke tidak penulis ini bila tengok gambaq profile dia. Myspace stail beb. Dengan mengambil gambar dari sudut atas dan memandang ke kamera dengan bajet comel. Terus, seriously mati rasa mau baca!! (never trust author with myspace profile picture...!! - ayat pengajaran dari aku )

OUT OF MY MIND tak aku, padahal aku nak jual novel nie, tapi bukan main aku dok kritik. Kelas kau maria kalau orang tak nak beli.....!!

Jun 17, 2011

ASKAR WATANIAH YANG GLEMER GITU

Korang rasa apa tak kena dengan gambaq nie. Sekali aku tengok je, aku dah tak tahan nak gelak. lawak siot. Agaknya photographer nie mesti nak kenakan artis-artis nie dengan ambik full shot dorang. Kalau situasinya masa catwalk, aku tak heran. tapi.....



Nah, ini rupa sebenarnya gadis gadis yang masuk askar wataniah.
Cuba teka mana aku??
*oh malunya...lari masuk tandas*




Dari skolah menengah lagi dok gila hitamkan kulit. Maklumlah orang putih kan suka wanita berkulit tanned...
*katakau*

OUT OF MY MIND bila dok teringat masa training askar wataniah dulu. Gila...!

Jun 6, 2011

#2 RANDOM JE

...Hmmmm....

Aku lepak dengan 2 orang jejaka yang aku istiharkan sebagai kawan baik aku. Segala rahsia dorang aku simpan dan jugak ada aku cerita je kat orang. Sorang dah kawin. Sorang dah bertunang. Aku...cam biasa single.

aku: Korang rasa lah kan, orang lelaki tak berani nak approach aku sebab aku bagi vibe yang aku dah ada pakwe ke or sebab lain? (tetiba gatai tanya)

mamat dah kawin: kau antara perempuan yang sesuai di buat kawan. Tapi kalau nak jadi isteri, kurang sesuai.

OUT OF MY MIND sentap......!!

RANDOM JE

....Hmmm.....

aku dengan sepupu yang berumur 6 tahun. Lisa nama dia. Dia seorang yang sangat nakal dan sangaaaaat suka main. Dia kenal huruf semua. Tak pandai mengeja dan membaca lagi. Tapi, apa je yang kita ajar dia, dia mampu hafal. So, bila setiap minggu kalau aku jumpa dia, aku akan bagi 3 perkataan yang aku suruh dia hafal.

Aku: cuba eja ROSE..MAMA..SAYA..BUKU..CAT..CAR..bla bla bla

(dia dengan hebatnya eja. lepas tu aku ajar perkataan lain pulak, mula mula dia ok. lepas tu dia mula bosan...)

Lisa: cuba kak ida pulak eja, ok?
Aku: ok......nak eja apa?

(macam-macam dia bagi beb....semua benda yang dia nampak aku kena eja....)

Lisa: ieeeeee....pandainya kak ida eja. suka laaah...

aku angkat kening aje kat dia...
OUT OF MIND comei rasa nak tampaq...

May 6, 2011

SEDANG BACA....SKINNY BITCH



Stop Being A Moron and Start
Getting Skinny!

If you can't take one more day of self-loathing, you're ready to hear the truth: You cannot keep shoveling the same crap into your mouth every day and expect to lose weight.
skinny bitch


- tak sempat baca habis lagi. baru skip skip tengok content.
- Ada chapter yang guide kita untuk makan apa setiap hari. (dan aku rasa agak payah kita nak follow sebab semua benda yang dia suggest tu ada jual kat pasaraya mahal dan lebih kepada stail pemakanan di barat).

Dan ini reaction or komen aku cilok dari wikipidea.

Ursula Hirschkorn in the Daily Mail[4] criticised the book. She criticizes the authors' "simplistic theory, that the secret of weight loss is just to eat healthy food. Oh if it were that easy, we'd all be size eight." She emphasised the "extreme" nature of the proposed diet, saying that "The book spouts an extensive list of no-nos that you must avoid… In a nutshell, everything that makes our short, brutish lives that bit more bearable." She complains that the book is marketed as a diet book when that is not its sole focus: "This isn't so much a diet book as a propagandapamphlet for veganism… it moves effortlessly from being potty-mouthed advice on how to adopt a fat-busting healthy diet, into a diatribe against eating meat." She also said: "These pampered LA princesses work hard to make us feel guilty for trying to make our lives a bit easier... They sanctimoniously lecture us on the cancer-causingchemicals in wine, and the nasties lurking in diet sodas… Skinny Bitch is just the same-old diet rules repackaged in an obnoxious and bullying tone."[4]

The Sun[5] called it "a vegan diet with a bit of attitude thrown in." They also said “if you follow it to the letter then you will lose weight but for your average woman it’s not particularly easy to follow."


May 5, 2011

VICTORIA BECKHAM, HIGH HEELS & PREGNANCY




Perrrggghhhh....sangat gila bila tgk si pregnant victoria beckham memakai heel yg sangat ump! sangar berani dan fierce. nanti nak jadi cam dia lah bila pregnant.... matilaaah....




pic cilok dr JUST JARED

NOVEL LAGI

....Hmmmm.....

Baru-baru nie aku beli novel berbahasa melayu kat pesta buku. Dan seperti biasa, aku cuba support penulis-penulis lokal. Tak kisah lah keluaran apa sekalipun. Tapi yang pastinya, novel-novel nie masih lagi terikat dengan cliche nya jalan cerita dia. Aku rasa aku pernah dah buat entry pasal benda nie....

cliche 1st.
Majoriti novel berbahasa malaysia (or melayu??) yang ada sekarang nie jalan cerita mesti pasal kawin kawin paksa, kawin kawin kontrak, kawin kawin pilihan ibu bapak. Mula tak cinta, buat rules bagai lah dalam rumahtangga tu. Pastu buat isteri tu macam bena tak bena je. Tapi, lama lama mula lah jatuh cinta. Tapi tak nak cakap...tapi dah falling in love gila babi nie dengan kelembutan dan jugak kewanitaan, keayuan dan jugak keibuan wanita yang dikahwininya itu. Gitulah selalunya storyline dia....

cliche 2nd
Konflik balik balik sebab jeles. sebab salah paham. sebab pakwe lama si isteri cari balik. sebab ada orang ketiga yang nak sangat kat si suami dia tu yang sanggup buat apa je macam orang hilang akal. Tak pun mesti ada konflik mak bapak si lelaki tak suka kat wifey dia, so nak jodohkan hubby dia ngan pompuan pilihan dorang...haihs....dah boleh agak dah.

cliche 3rd.
punyalah malas nak cari solution nak setelkan masalah konflik yang dia buat tu, penulis amik jalan mudah je. Setelkan dengan accident je lah. Tangkap basah, tetiba mak bapak sedar sebenarnya pompuan yang dipaksa kawin ngan anaknya adalah berlian lah. Malas betul dorang nie. Dan ada 1 novel nie, dalam 4 muka surat je dah boleh tulis penyelesaian konflik yang dia create tu. hello, kenapa ko wujudkan konflik sampai beratus-ratus helaian, tapi ko setelkan problem tu dengan semuka surat je...

Tapi standard lah, orang yang selalu komplen nie, slalunya dicabar "kalau ko terer sangat, ko buatlah novel sendiri. cuba tulis tengok. cakap senang aa.." memang la kan. Tapi aku dilahirkan untuk beli novel dan mengkayakan penulis penulis nie. Kalau semua orang nak menulis, sapa nak beli novel kan...

Novel keluaran crative aku rasa masih lagi menjaga standardnya. banyak kisah masyarakat yang sangat menyentuh. Konflik dia bagus dan jalan cerita sangat unexpedted. best....

dan kepada penulis-penulis sekalian..janganlah nama tu overdose bombastik...tq

OUT OF MY MIND bila novel yang tak best tu aku rasa nak bakor je. Nak jual kat orang pun tak sanggup.

Mar 17, 2011

HARIMAU MALAYA

...Hmmmm...

Dulu, orang tak pernah heran pun pasai Jersi Malaysia. Yang pakai pun berapa kerat je. Lani, lepas Malaysia dah jadi juara dalam Piala Suzuki, pergh tak hengat punya orang dok cari jersi tu.

Aku penah gak cari-cari kat outlet Nike, tapi takdak pulak terjumpa. Tapi, kat Kelantan nie, memang bersepah-sepah lah. Tak payah nak pusing 360 darjah sangat pun. Yang pasti, sebab item nie sangat hot, harga dia lagi mahai dari jersi kelab-kelab liga Inggeris tuh.

Dan aku memang tak minat bola sepak nie, tapi jadi teruja nak belikan untuk orang. Rasanya kalau ke Kelantan lagi sekali, aku nak beli lah satu. Tetiba pulak kan.

OUT OF MY MIND nak beli jersi untuk budak, tapi spoil sebab kat baju tu ada logo 1 Malaysia. Huh.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mar 16, 2011

ANAK SEDARA

..Hmmmm...

Krismas tahun lepas, officially aku jadi makcik. Tapi sorry lah beb anak sedara aku tu akan berpeluang nak panggil aku dengan title Mak tu.
Nama dia Aimy An'am. Nie gambaq dia masa umur 2 bulan tengok dunia. Wajah dia mirip bapak dia, adik aku. Ketinggian dia, semua ikut mummy dia. Ye la, kalau versi family aku semua comei-comei je tinggi dia.

Aimy sangat ceria. Tiap pagi, nak sembang dengan orang. So, adik aku tepaksa lah call mangsa-mangsa nak layan dia. Yang pasti, dia respon tau bila kita dok cerita macam-macam kat dia. (Kecik2 dah pandai nak cakap tepon, besaq nanti jangan nak demand pelik-pelik sudah)

Last aku jumpa, masa dia umur seminggu. Entah bila lah Along nie nak pi jengok lagi. Adik aku dah bukan main dah dok demand hadiah mintak itu ini. Katanya aku takdak anak lagi, so haruslah entertain anak dia. Yo laaah.

Nanti aku ada anak, aku demand ko bawak anak aku p Disneyland. Apa barang kat Hongkong, paling lekeh pun kat Jepun a. Ada berani?

OUT OF MY MIND dok ngejar kerjaya, tiada masa untuk diri sendiri =( .


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

GUA RINDU BLOG BEB

Hmmmm...

Dah lama tak bukak blog. Bukan blog orang lain, blog sendiri pun dah tak mampu nak hadap. Gila nak mampus takdak masa. Lagilah bila screen talipon canggih nie kecik benau.

Bulan Feb, dipenuhi dengan shooting. Dan sekali lagi aku jatuh cinta dengan lokasi yang terokai nie.

MULU - memang terbaek.

Tiada kata dapat nak cakap lagi. Yang pasti, pergi 10x lagi pun tak dak hal. Akan buat 1 entry pasal nie.

Dan Ahad haritu sempat jugak lah tengok show Michael Buble. Yang pasti, suara abang Buble memang sangat kacak dan menusuk kalbu. Ces sayang, dia dah declare bertunang pulak masa kat konsert tu. Siap tunjuk cincin lagi. Spoil betul.huh.

Nasik dagang pun dah sampai, gua brekfest dulu.

OUT OF MY MIND sekarang nie pun jauh nuuuun di Kota Bharu, Kelate.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 31, 2011

BAWAK KERETA MASUK THAILAND

..Hmmmm...

Ini adalah gambaq road tax & insuran nak masuk Thai. Dan ini 1st time aku nak bawak kelisa yg hot nie cross border. Puas gak lah tanya orng, macam-macam info aku dapat. google tenet, haram nak dapat apa pun.

Apa yang ko perlu bawak untuk bawak keta masuk negara orang nie?

- bawak tuan keta (ini harus! Mana boleh sesedap rasa ko pi melenjan tak ajak aku kan)

- geran keta. Bagi geran yang dok kat bank lagi, photostat nye pun ok. Tak dak masalah.

- lepas tu, korang beli lah insuran Thailand dekat kedai-kedai yang berdekatan ngan border tu. Makin dekat border,makin banyak lah orng juai Insuran thailand nie. Harga RM14 - untuk 9 hari. Minimum.

Ok, bagi yang tak mau bawak keta, korang boleh lah naik teksi atau kereta sapu. Harga satu kereta RM 60.

Dah nak sampai imegresen dah. Sangat neves sebab nie 1st time ye.

Pi mana? Alaaaah, pi HAT YAi je pun!

OUT OF MY MiND lah rasa nak bawak keta masuk nieh.



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 29, 2011

THANX MAK!

..:Hmmmm...

Arinie aku lahir. 29 taun yang lalu. Sian mak aku berhempas pulas nak lahirkan aku. Dia kompem tak sangka nak lahir anak ketegaq macam aku. Melawan boleh tahan gak lah. Tapi aku ngan mak macam kawan. Sebab aku rasa macam kawan kot, kadang-kadang aku over da top sikit.

Aku rasa aku patut belanja mak aku sebab dia lah yang nekad nak lahirkan aku. Nak jaga aku bagai. Layan songel aku yang boleh tahan gak lah bebal.

Mak, thanx sebab lahirkan aku pada tarikh nie 29 taun yang lalu.

No out of my mind today!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 26, 2011

CARA TUKAR EKZOS PATAH?

...Hmmmm...

Hah!
Ingat aku terer ke nak repair ekzos patah?
Antaq kedai je lah.

Tukaq batang paip dari dandang / perut dia tu sampai kat luar yang tak sampai 1 meter tu,adalah RM75.

Dan aku sendiri tak tau napa sampai macam tu sekali ekzos aku patah. Mungkin sebab dimakan karat dan rally dalam bandaq yang sangat keterlaluan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BEBAL!

...Hmmmm..

Entry di bawah adalah apa yang kita panggil perkara taik memang terjadi.

Akibat sangap,bebal,padan muka pi send entry yang tak siap. Lantak pi. Malas dah nak delete or nak sambung cita.

OUT OF MY MIND bila time. Camni ko tak tidoq lagi wahai si bebal perkasa!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
...Hmmmmm...

Tak dapat nak tdoq.baru lepas layan cita Social Network. Haritu tak sempat nak tengok kat wayang. So,tepaksa besabaq menanti dvd ahbeng yg subtitle omputih dia cantik. Ye la, cita yang banyak cakap, dah tu aku sangat nak menghahayati semua butir bicara watak dalam filem nie dan ditambah
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 23, 2011

SIAPA MENANG

...Hmmmmm...

Aku snap pic ni kat tempat keja. Taktau napa aku membayangkan kedua-dua kenderaan nie seperti tengah menahan amarah yang sangat dasyat dan sedang bersedia nak bertarung.

Adakah aku begitu OUT OF MY MIND?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 18, 2011

APPLE CRUMBLE PIE

...Hmmm.....

Weh, aku lapaq apple crumble pie ngan daim cake kat Ikea....
bengang aaa orang asyik dok tweet pasal dua benda menambah berat nie.
arghhhhgghhhhhh.......
mizzyN..jom esok lunch kat Ikea dengan kereta gua yang patah ekzosnya.

Oh ya. Ekzos patah dua di tengah tengahnya. So, bila kona kona sikit terus dia buat hentaman ala-ala bunyi tong gas bergolek. terer tak keta aku buat perangai secara berperingkat-peringkat?
agaknya anggota badan keta aku nie dah bincang sama sendiri kot.

OK. BYE.
OUT OF MY MIND

Jan 17, 2011

HAPPY BESDAY NADER RARA!

....Hmmmm.....

Memandangkan tahun nie merupakan tahun terakhir sahabat terbaik di ambang 30-an, aku nak wish dia

HAPPY BESDAY YANG KE 39 MIZZYN

dia terbaek.
jom layanz koleksi pic kami...












enjoyz tak?

OUT OF MY MIND tak dapat jumpak dia hari nie pasai aku sangat bizi (ya, ayat cliche tapi betui fakta). Bila aku dah sampai kat opis, dia pulak balik umah. Maklumlah suri rumah tangga, mana boleh bermalas-malasan lebih-lebih. apa eh suprise aku nak buat kat dia?

Jan 13, 2011

FILEM KARAK - GILA SERAM

.....Hmmmm....

aku bukanlah pecinta cerita-cerita hantu. Tapi rasa tertarik gila pulak nak tengok cita karak nie. Thanx Blog serius for da info.



gila OUT OF MY MIND teruja nak tengok. Nak bawak 10 orang kalau boleh temankan aku.

BILA HANG KACAU AKU, AKU BAWAK GENG BEB!

...Hmmmm....

baru-baru nie aku and the geng zaman skolah menengah troll dan memang sengaja naikkan kemarahan admin kami. Puncanya, aku baca status bangang yang dibuat oleh moderator page tu, aku cam cuak.

Ye orang akan cakap "ala..sikit punya hal pun nak cuak ke?" probs nya...benda nie dah lama menjadi. dulu stakat dok ngomen kat gambaq-gambaq aku dengan dok melawak nak canang satu dunia ko dulu nak kat aku. dan dok wat spekulasi aku nie becinta ngan mamat itu ini. Fine, aku tak kesah. aku pun turut tambah garam se das dua gak. Tapi bila dah buat status kononnya nak mengenang memori zaman skolah, apa ke hal. berbelas tahun punya cerita kot. haish.

Point:
Napa nama aku je asyik naik nak buat spekulasi? sebab aku single hot dan comei ke aku jadi tumpuan? sedangkan kat skolah dulu, aku nie tak layan lah suma tuh. Obses aku adalah kadet polis, buku, KRU, tv dan main beskal.

Kat sini sebahagian yang aku sempat print screen. Komen adalah dekat 150++ termasuk lah komen merapu kami pasai pot makan bagai. kawan aku memang gila! Aku dah agak, status tu kompem akan kena delete punya, so malam tu, aku extra rajin buat suma nie.

Pada kengkawan aku suma yang dok nanti hapdate nie, sorry...aku extra bizi. sayang hangpa!!













OUT OF MY MIND. full stop.

Jan 8, 2011

Fw: BERIYANI GAM LAGI

...Hmmmm...

Sekarang di Batu Pahat. Semenjak dapat anak menakan nie rajin betui aku turun Johor. Dan dalam masa 2 minggu nie, 2 kali aku hentam beriyani gam kat Batu pahat kat Kompleks Peniaga Benteng,Peserai Batu Pahat.

Mula pi atok aku yang ajak. Arini aku bawak pakcik aku pulak. Akibat pengaruh gambaq yang aku post kat FB.

Aku bukanlah sesuai jadi pengkritik yang hebat nak mampus.dan aku sangat tak reti nak beza sedap ke tidak.serius. Asal makan ja.

Dari tanya-tanya orang kat situ,dorang bagitau kedai yang nama Mohd Shah sedap.ok,not bad. Rasa cam makan nasik kenduri. Kalau malas nk baca papan tanda kedai yang banyak kat situ (ada lebih kurang 6 kedai kot juai beriyani gam kat situ), sila cari kedai yang ramai gila orang beratur.

Ok, mata bagai dah di gam-gam. Dan aku nak feeling feeling beriyani dalam perut.chow.

OUT OF MY MIND besaq nak mampos dapat ayam. Oh,kat situ ada ayam,lembu dan kambing.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 6, 2011

KEPADA NENEK PENNE

....Hmmm.....

wahai NENEK, kalau ko baca entry nie, silalah beri aku permission untuk masuk blog ko.
aku sangat merindui ko dan aku nak tau sangat apa dah jadi dengan susulan skandal-skandal ko yang riban-riban tu. ko kan jelita. harap ko dengarlah rayuan aku nie wahai nenek.

dari aku yang comei
OUT OF MY MIND

IKAN BAKAQ

...Hmmm...

Makan ikan bakaq kat jln Bellemy,belakang istana. Gila berpeluh.nak kata sedap?hmmmm boleh tahan lah.not bad.

Harga? Boleh tahan lah mahai. Dan kalau korang nak pi sini,sila datang sebelum jam 12.30 t/hari yaknie sebelum maknusia opis kluaq pejabat.kalau tak,korang jadilah model kejap sambil telan air liur tgk orang makan. Memang full house lah time lunch.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TESTING UPDATE

..Hmmmm...

Aku cuba try nak update blog dari bb. Dari aku dok ngarut kat twitter cam orang meroyan,baik aku spend masa aku update blog kan.

Ok.ini adalah testing.
OUT OF MY MIND shok overdose kalau ini membuahkan hasil
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jan 4, 2011

TUKAR KULIT LAGI. KO DAH TAKDE KEJA KE?

....Hmmm....

OUT OF MY MIND kan aku macam orang gila dan hilang akal dok tukar skin blog. ok, akan mantain kulit ini. ini kulit lama.

sebagai seorang yang tak suka itu dan ini, aku sangat cerewet. last last hambik kau, ini je taste aku. cam hapa. dan yang buat aku salin kulit lagi, adalah kulit sebelum nie buat aku hangin bila nak hapdate. segala macam hantu tunggang langgang jadi.

akhinya. tada.....yang simple ini yang dipilih. akan aku pulih kembali segala huru hara sedikit demi sedikit.

p/s: baru balik shooting. piss off dengan crew lahanat tunjuk pandai. penat-penat shooting, hasil audio cam haram. senang je bagi cadangan suruh reshoot. kepala hotak hang!

Jan 1, 2011

2010 / 2011 PASTU 2012 KIAMAT SIOT


...Hmmm.....

HAPPY NEW YEAR 2011.

Dengan rasa kononnya matang, aku menamatkan hari terakhir 2010 dengan ketenangan dan juga menyambut tahun baru 2011 dengan kecerian, aku decide nak lepak umah je. Aku tak mau spoil peralihan hari ini dengan sesuatu yang pasti buat aku maki maki bagai nak rak. Aku pasti, itu yang akan aku buat.

banyak sebenarnya moment tahun 2010 nie
  • akhirnya aku dapat tukar dari sesuatu yang biasa ke sesuatu yang baru. Dari Radio ke TV. banyak sangat perbezaan. bukan aje dari segi ilmu, jugak dari life style. Dulu keja di Radio, agak relax dan jugak tiada tekanan jiwa yang melampau. RAGE itu kadang-kadang sahaja. Tapi di TV, banyak gila mengajar aku kesabaran. Aku jugak masuk dunia baru. dulu jangan harap aku nak kenal siapa itu YUNA, ANA RAFALLI, COCO, AWANBAND, BLIZ, band itu ini dan lagi lagi...sekarang, mata aku lebih terbuka. thanx 2010 dengan peluang ini.
  • Mula belajar di hempap perasaan yang agak dasat yang akhirnya aku ngaku ia sangat bodoh. dan aku sangat bersyukur mata aku terbukak dan aku nampak dia tak lah best mana pun. itulah, kalau dah suka sangat kat orang tu, mata pun buta. Gila!
  • aku lebih memberi perhatian dengan diri aku. Series. sebelum nie aku tak heran apa nak jadi. apa aku pakai. dan apa aku makan. bukan clueless, tapi selalu mengatakan, sebelum keluar rumah, tengok cermin, ok dah comel...aku akan pikir sampai malam aku dalam keadaan comei. series. itu aku. tapi, bila aku start try itu dan ini, hasilnya sangat memberasangkan. dan aku suka.
  • Hah, aku dah pandai belajaq dating and a little bit of PDA. ok, part nie sangat speechless.
  • more money. more shopping.
  • trvel, travel dan travel, tapi semua tu atas dasar keja. tapi orang mesti kata "keja ko jalan, best apa. at least dapat jalan". ya...memang x dapat dinafikan. tapi keja sambil bejalan, sangat memenantkan bilaman ko terpaksa menguruskan seribu macam perkara. series. bayangkan, seorang ibu menjaga 20 orang anak yang macam-macam hal. Tapi, aku dapat jalan jugak kan. Tempat paling best, kompem aa Sipadan. sangat terbaik. membuat aku berkobar-kobar nak ambik lesen scuba. dan ke sana lagi

moment tak best 2010. malas nak kenang. yang pasti. suck!

apa aku nak 2011?


aku nak simpan rambut panjang. Pastu aku nak buat cam rambut minah nie. aku tak pernah langsung rambut panjang. sereies. setakat nie pun, dah paras bahu, aku dah rimas. camna lah kalau panjang cam minah nie. harap aku boleh besabar dengan rambut itu.


ini gajet idaman aku tahun nie. Walau aku masih terkial-kial nak guna, aku tak kesah. semua tu boleh belajar kan. aku bukan beli sebab nak show off macam certain orang cakap kat aku. tapi aku nak buat job. aku agak nampak future aku dengan dia. harap besday nie, benda alah nie akan ada di tangan aku.



aku teringin sangat nak ke negara ini. Kenal kan bendera negara mana. Jangan tanya kenapa. aku tak tau. Tapi aku sangat tertarik dengan tempat ini. Bukan kerana Shah Rukh Khan, tapi kalau terjumpa, aku tak menolak. sekarang nie, benda yang mengalang aku, kompem lah patner. siapa mau join, tolong roger aku.



Pegang tangan jalan kat jalan keretapi. Gila nak bunuh diri. Tapi soooo sweeet.
semua orang dok sibuk tanya aku bila dan bila dan bila. ok, tahun nie aku akan spend masa untuk ini. Tidak lagi cerewet cerewet. tidak lah sampai ke tahap kahwin. Tapi kalau jodoh itu sangat kuat, terima aja kot. Tapi aku lebih memerlukan patnership. Ada masa ke rasanya dengan semua ini?
entah.


OUT OF MY MIND cukuplah itu je kot yang aku terdaya memikir apa aku nak sangat. Yang lain, biarlah dia datang dengan sendirinya. Cakap banyal tak mau. Happy New Year ida!

Total Pageviews