Jun 22, 2011

MENCARI BUKU MA LEE CHUSWAN

...Hmmmm....

Bulan nie aku agak obses dengan novel-novel melayu. Terbaru lepas aku godek forum sana sini, ramai yang cadangkan Ma Lee Chuswan punya karya. Tak pernah baca pun. So, dari 90% review mengatakan ia novel edisi susah letak, maka aku berkobar-kobar mencarinya sekarang nie.

Di MPH dah takde. katanya novel lama sangat. dan sebenarnya aku selalu je nampak cover page novel-novel nie. Tapi tak pernah ada hati nak beli. Dan aku percaya selalunya novel keluaran creative memang tinggi sikit gaya mutu penulisannya.

Bagi yang termasuk dan terperangkang dalam blog aku bila korang google nama Ma Lee Chuswan nie, aku sebenarnya takde pun novel tu. So, dengan ikhlas cakap....

KALAU ADA SESAPA MAU JUAL NOVEL INI, AKU SANGGUP BELI DENGAN HARGA ASAL WALAU 2ND HAND. TOLONGLAH.....

nie sebahagian novel dia. pic thanx kepada google.





OUT OF MY MIND dah tak sabaq nak baca beb. stress gila rasa. Ye, aku seorang tamak buku. so what??

7 comments:

mizzyN said...

erkkkkk

Zira Abu Bakar said...

Kaki Novel Publishing dah terbitkan semula novel Ma Lee Chuswan tajuknya Gelora. Boleh dptkan dikedai buku berdekatan.
Novel Selamat tinggal sayang pun dh dijual secara online dalam cesb.net.my

rohaida hani said...

novel-novel MLC mmg best sgt..tak rugi baca sume novel dia..

Anonymous said...

hai...singgah sat nak minta tolong buleh?:-)...nak cari 1 novel ni tp x ingat tajuk atau penulis.maybe ada yg tau kot. yg sy ingat nama watak pompuan tu mula dgn huruf w. dia dipaksa kawin ngan laki ni and laki ni sgt obses(?) smpi pompuan ni keguguran.any idea guys?

ouT oF My MinD said...

Anon:

Rasanya u cari novel watak pompuan tu nama widad. Suaminya nama raof. Hati yang terluka karya noryati berahim...

My all time fav tau novel tu.
-out of mymind-

Anonymous said...

waaah...ingat2 lupa klu itu mmg novel norhayati berahim.time to buy.thanx a lot.happy giler...by the way, may b u boleh cari n beli novel ma lee chus wan (i'm her fan too)kat website www.kedai-buku.com.faster delivery too.

Easy Shoppe said...

Hai Cik,

Kami ada novel-novel terpakai karya Ma Lee Chuswan.

1.Tirai Impian
2.Lamaran Kedua
3.Permata Hati
4.Putik-Putik Rindu.

Novel Baru :
1.Gelora
2.Selamat Tinggal Sayang

Jika berminat boleh hubungi kami di wechat/line 017-6031450.

Sekian,
Easy Shoppe

Total Pageviews