Dec 31, 2008

2008 - SAYONARA

...Hmm...

arinie dah 31 Disember 2008. kejap je 2008 dah abis. tak rasa sangat pun. kalau nak dikenangkan apa yg dh jadi taun nie, rasanya takde pun bezanya. lot of my time spend kat tempat keja, kat umah.

travel - just pi hanoi je. tu pun happenin gak le. assgmnt luar pun tak banyak yg dapat. part of da reason. ekonomi. and save bajet.

better aku listkan yg best dan yg tak best yg aku hingat.

Yg Best

aku dapat beli PSP. benda alah yg diidamkan. dah beli benda alah nie, slama 2 bulan aku obses. main smpai tak tdur. bila nak tidur je, dok tebayang-bayang je game yg aku pas main. kronik betul time tuh. tp, skrng nie, aku just dok dgr lagu and main game skali-skala je.

last year and new year - end and begin at samui, thailand. different giler dgn this and coming new year. whatever pun, terima je lah....

nnt sambung..bz ngan tenet

Dec 16, 2008

CATATAN ANUGERAH - SIRI II

Hmmm....

Aku agak kecewa skrng nie. Sbbnye.....aku dh tau result nye.
so, dah boleh agak kan. Kalau gembira yg over sangat, lain cerita jugak la kan.

arghh....OUT OF MY MIND....!!!!

Dec 15, 2008

HUMAN TRAFFICKING





Hmmm....

Hari sabtu aku beli DVD cita TAKEN. Movie nie disogok-sogok oleh Ah Chai penjual DVD untuk tgk. Dia cakap cita nie best. Mula-mula aku malas nak pecaya kata-kata dia pasal best ke tak best satu2 cita. bukannya apa. Dia kan nak jual DVD. mestilah kata semua crita best kan. So, aku ambik la cerita TAKEN nie. Dan hari ahad baru le sempat nak tengaok. Cerita dia ok la. Tapi Jalan cerita dan Moral of Da story yg banyak attract aku pasal cita nie. HUMAN TRAFFICKING.





Aku selalu travel. Memang agak alert benda-benda nie. Tapi kadang-kadang tak sangka, benda as simple as 'Hello' boleh jadikan kita mangsa dalam situasi nie. Bahaya giler.




What is human trafficking?

Trafficking in persons is modern-day slavery, involving victims who are forced, defrauded or coerced into labor or sexual exploitation. Annually, about 600,000 to 800,000 people -- mostly women and children -- are trafficked across national borders which does not count millions trafficked within their own countries.

People are snared into trafficking by many means. In some cases, physical force is used. In other cases, false promises are made regarding job opportunities or marriages in foreign countries to entrap victims.



Malaysia

The Situation
Malaysia is primarily a destination but also a source country for human trafficking. The traffickers are reportedly organized crime syndicates.1

Source
A small number of Malaysian women and children, primarily of Chinese ethnicity,2 are trafficked for sexual exploitation in Singapore, Macau, Hong Kong, Taiwan, Japan, Australia, Canada, and the United States. The Ministry of Foreign Affairs and NGOs estimate that fewer than 100 Malaysian women were trafficked abroad during 2006 and that the number had declined in recent years.3

Destination
Malaysia is destination country for a significant number of men women, and children who are trafficked from Indonesia, Thailand, the Philippines, Cambodia, Vietnam, Burma, and the People's Republic of China (P.R.C.), India, Nepal, Bangladesh, and Pakistan for sexual and labor exploitation. Many victims voluntarily migrate to Malaysia to work in factories, construction and agricultural sectors, or as domestic servants, but are later coerced into debt bondage or involuntary servitude.4 The Malaysian NGO, Tenaganita reported that 65 percent of the trafficking victims in Malaysia are for forced labor.





Kaum wanita/perempuan, janganlah bertindak berani sangat. Janganlah buat apa2 pun sorang2. Plz tinggalkan track kalau u all nak pegi mana2 pun.

for more info. plz go to this page -------> HUMAN TRAFFICKING

Dec 12, 2008

IDUL ADHA




Hmmmm.....

Aidil Adha. Raya Qorban. Idul Adha. Semuanya maksud sama je. Dah sekian lama aku tak balik raya. Semenjak aku keja kat Kota Metropolitan ini, tahun nie 2008, aku bekesempatan gak le jengah ke kampung. Semuanya tak plan pun. Call my bro, pastu agree nak balik kg...service keta and move.





Last year, aku ada buat korban. Taun nie, takde. Sebabnya mck-mck aku kat kg, lupa nak remind kan aku. So, aku tumpang tengok je la lembu yang dikorbankan. Kurus je lembunye...hehehehe...

Takde banyak story sgt nak cita. tapi sempat gak le snap several pic sepanjang balik kg. raya. balik KL.




My sis n cuz. Tengah me bluetooth lagu korea. Dorang nie fanatik nak mmpus ngan koreanz.




orang KL yg jarang balik Kg. Camwhoring kat kg. Yela, kat KL mana ada suasana camnie kan...




Sebelingan cuz aku yg laki2. Dok bekumpul main PC gamez. Apa lah yg boleh diharapkan kat dorang nie. nak mintak tolong extra, kang tarik muka pulak.




Pemanduan adik aku yg dah cecah 120km - 140km. Apa ingat aku nye LISA nie tak boleh nak merempik kt highway ke....tgk tuan le beb.





View biasa golongan marhain yg tak sabar. Time nie ondaway balik kg. Jem giler. lagi 30km from IPOH (S) tol. PLUS HIGHWAY. Kalau le aku nie polis, aku just tunggu kat mana2, bahagian tepi, pastu kuar surat saman kat dorang yg guna laluan sikal nie. Oiiii....sian le sikit kt orang bawak moto. kitoarng pun nak cepat gak beb.




Hahaha....bawang putih. bawang merah. Maid yg diimport khas. Rajin. Gaji pun tak songel sangat. Jika berminat. Boleh hubungi saya.




Pemandangan pada hari Rabu 11/12/08 di Tol Jln Duta. Lengang je. Nampaknye tak ramai lagi orang balik KL. Ye la...alang2 cuti...biarlah seminggu.


Dec 11, 2008

JOKE OF DA DAY

Suria pergi interview kerja sebagai setiausaha. Bila pengurus nampak dia dengan pakaian yang tak kena konsep dan juga rambut yang berwarna belang putih dan emas, dalam hati dia mula membentak; "Argghhh! Orang macam ni pun ada!".

Tapi apa-apapun dia kena interview juga si Suria ni. Jadi dia pun tanyalah Suria, "Kalau awak dapat buat ayat dalam bahasa Inggeris dengan menggunakan perkataan yang saya bagi, saya rasa awak ada peluang untuk kerja ni! Perkataan-perkataan nya ialah GREEN, PINK, YELLOW, BLUE, WHITE, PURPLE dan BLACK!".

Jadi Suria pun berfikir sejenak dan kemudian menjawab... "I hear the phone GREEN, GREEN... GREEN... , then I go and PINK up the phone, I say YELLOW... BLUE's that? WHITE did you say? Aiya... ! wrong number la... Don't PURPLEy disturb people and don't call BLACK, ok? Thank you."Lepas tu pengurus tu terus pengsan!!

Dec 4, 2008

FLIP WORDs

Hmmm......

˙ʇǝuɹǝʇuı ǝɥʇ ɟo ɹǝpuoʍ ˙ʇɥƃıɹ looɔ ʎllɐǝɹ ˙ʎɐpoʇ punoɟ ı ʇɐɥʍ ʞool˙˙˙ɐɥɐɥɐɥ

korang boleh baca tak apa yg aku type kat atas nie...Tak leh ek. takpe...cuba tebalik kan monitor korang. dan cuba sekali lagi.....

boleh tak?

takpe lah...tak payah susah. nak tiru stail aku...klik sini ----> pɹoʍ dılɟ

FOLDER KALERFUL

Hmmm...

korang nampak tak apa yang aku nampak melalui pic yang aku attach kat bawah nie?
perati betul-betul.....betul-betul perati. Pic ini print screen dari pc aku...





ok..korang mesti kata, takde apa pun yang spesial...pada aku ada. sangaaaat spesial. sebabnya. folder dalam pc aku dah kaler warna-warni...takde le plain yellow je.

hahahahahha...bongkak nye aku.

sebab aku nie baik hati. so, aku letakkan web site yang korang boleh download folder marker nie, dan ubahlah kaler dalam folder korang jadi ceria, cute, sensasi mcam folder aku.

pastu, korang panggil member office korang yg ramai-ramai tak buat keja tu, tunjuklah folder korang yg cun melecun tuh. selamat bewarna....

klik sini nak download -----> www.foldermarker.com

hahahhaha....OUT OF MY MIND ....aku dibuatnye.


OBSES

Hmmm....

aku memang agak obses dengan novel. tambah lagi kalau cerita pasal zaman victoria a.k.a historical romance. Sebabnya...aku rasa sweet sangat percintaan orng inggeris zaman dolu-dolu. orng lakinya...sangaaaaat romantikl. (sigh..sigh..sigh).

Last few month, aku terjumpa this novel yg covernya just tangan yg memegang buah epal. Nampak yummy. Dan grab jugak buku nie, baca sinopsis and selak-selak dia punya cerita. Nak tau gak camna cara penceritaannya.





Lepas abis belek-belek. aku letak balik. Gaya penceritaan tak best sangat. banyak sangat monolog. Banyak sangat buah fikiran writer nie yang perlu di absorb. aku agak kurang berminat bila novel nie menggunakan perkataan 'I' that refer to the watak, sebabnya aku rasa kurang selesa meletak diri aku as the watak.

Aku lebih suka watak to di refer as 'she'. At least kita baca the story, not become the story. Itu antara reasonnye sebab apa aku kurang minat dgn novel di atas.

Then, last month, MizzyN beli novel nie. tak kisah la. aku tau dia minat beli buku, even mostly buku dia beli, x abis pun baca. termasuk le novel TWILIGHT ini. Aku belek lagi novel nie. still cannot grab my attention. Lantak la.

Last Monday.

aku ajak MizzyN tengok wayang. rasa cam nak tgk Twilight. Camna pulak gaya penceritaan dia bila dah dibuat movie..kesimpulan dari masa yg aku spend 2 jam utk cita nie adalah. Best gak. cerita dia sweet giler. Tapi yang tak baca novel tu, agak kurang jelas tentang beberapa perkara. tapi still sweet..huhuhu...






Tapi...movie nie sebenarnya sweet giler sebab hero di bawah ini. Robert Parttison. Bawak watak Edward Callins. Tetiba aku jatuh cinta pulak dengan mamat nie. Kat luar, Robert nie bad boy. Nie menambahkan berometer falling in love aku kat dia..





Tetiba terpikir, boleh lagi ke aku dok crush kt actor dengan kadar umur aku ini? pakwe aku nie baru je umur 22 taun. tak kesah la. aku ngan dia x beza banyak pun. just 4 taun je...hahahhaha.
after Johnny Depp, this pakwe become the 2nd crush in my life..

even my dekstop pun dihiasi pic pakwe ku ini....hahahahha....still maintain OUT OF MY MIND..

Dec 2, 2008

HORROR

Hmmm...

Minggu ni, aku dah bejaya takutkan diri aku sendiri. Aku dah bejaya meng'pshyco' otak aku. Benda yg tak patut pikir pun, aku pikir. Puncanya, bila dah stat bayar Maxis. apa lagi. explore habis-habisan le tenet.

kalau cerita bab HORROR...banyak benda aku tak suka.

cthnya, horror movie. aku tak akan beli buat collection. aku tak akan tgk kat wayang (unless ada orng pujuk giler2). aku tak akan tgk sorang2. aku tak tau napa. tapi jawapan yg pasti, kompem la TAKUT kan.

tapi dalam dok takut tu, aku nak juga tgk. ye la, rembesan adnerlin itu sgt seronok kan. kadang-kadang orang buat banyak benda nak takutkan diri sendiri kan. so, pada aku, tgk movie horror part of the thriller i seek.





itu part movie. tapi part orng suka cita pasal horror a.k.a cita hantu. mmg part paling mengujakan. sbbnya. kita takut. tapi nak tau gak. pastu mula le membanyangkan macam2. tambah-tambah kalau cita hantu tu jadi dekat dengan surrounding kita.

ada orang yang 'bertuah' dapat six sense like boleh tgk hantu, rasa kehadiran benda ituu, mcam mana ek life dia?

sedangkan kita yg normal pun, bila dah berimaginasi, dah tak tentu hala. bagaimana dengan mereka mereka yang dapat anugerah ini.

huh...apa point aku cita pasal benda horror nie?

pointnye. sekarang nie aku diselubungi (ayat..x hingat) oleh perasaan takut. sebab almost 1 week aku baca dalam forum cerita pasal misteri, mistik and so on. benda yang dorang cinta mostly close encounter dan experience dorang sendiri. ada yang cari pasal. ada yang tak cari pasal, tapi diuji.

so, dengan cita-cita dorang nie, aku stat berimaginasi. itu ini. sampai nak tidur pun tak boleh. tambah lagi, dalam bilik aku ada botol tentera yang dibagi oleh tentera tu sendiri kat aku masa aku pi trip di jugra. aku mula pikir macam-macam dah. huhuhu...sadis. padahal takde apapun.

aku sebenarnya. tau makhluk lain tu ada. cuma biasa la. whether to believe or not to believe.

part yg sebenarnya lagi saiko buat aku. part bila aku baca pasal ghost seeker. mostly dorang pi tempat yang pastinya aku dah pi. dan lalu. dan buat aktiviti kat situ. huhuhu....mistik...mistik.

mungkin.

mungkin aku nie tak penah pikir pasal misteri sesuatu tempat tu. sbb tak tau apa yg misterinya kat situ. selalunya..niat aku pi tempat2 tersebut adalah dengan niat murnie (murnie..ke?). so, takde la macam terasa apa2 pun.

itulah. aku sebenarnya lebih suka diri aku nie diselubungi misteri dari memikirkan apa misteri itu sendiri. tapi yang pastinya, dah 4 malam aku tak boleh tidur sbb biarkan diri aku nie hanyut dibawa misteri..

Nov 24, 2008

CATATAN ANUGERAH - siri I

ini anugerah yg tpaksa dikongsi oleh 4 org penerbit dan juga 3 orng ex boss yg nk jugak tumpang sekaki. akhirnya, duit dapat sekadar celah gigi...hehehhee..sadis.



Konichiwa,

fuh...penat beb. memang penat giler.
jantung aku pun belum stabil lg degupan dia.
kenapa?

aku baru je balik dr Putrajaya. tujuan dia ke Wisma Tani.
sebabnya, antar borang masuk pertandingan Anugerah Media Pertanian 2008.

jadi, napa aku penat giler?

bayangkan dr pg tadi, aku menunggu bahan yg aku rasa cam best di transfer ke cd.
daripada 10 cd yg aku amik last week, 1 aje boleh pakai.
jadi aku lari-lari pegi tukar cd baru di ting.1 pastu amik cd lagi 5 sbgai tambahan.

kluar mkn jap kt blakang istana. pastu balik opice, pegi check, cd dah siap ke belum.

Dah siap. lari plak pi ting. 3, untuk buat 7 copy cd yg dah siap tadi.
sambil tuh:-

* buat sinopsis pasal topik yg nak dipertandingkan..takde idea. tinggal jap.

* buat cover cd..ala, sempoi dah la. nak buat fancy2 pun dh x sempat

* dah siap cover cd, gunting plak...adoi...7 keping nya cd tuh. penatnye. semua dah herot2 cam apa tah. nasibla. asal siap..fuh.

*dah siap copy 7 cd..alamak. nak isi borang plak. aku tepaksa lari ke bilik pengarah nak amik sain dia. adoi...dia boleh sempat lagi nak betul-betulkan ayat aku. plz mem...dh lambat nie.

(time check masa tuh = 3.30 pm. dan sepatutnya aku dh gerak kul 2.30 pm td ke putrajaya)

* akak rambut panjang cakap meh aku tolong lekat pic ko, aku pun bg la..ok latu. kurang 1 kja aku.

* ish....jap...jap, nk preview cd nie jap. make sure smua benda di copy. klau tak tak pasal je antar cd kosong...huhuhu. MOA dpat cd free la.

*kul 4 baru le gerak pi putrajaya. nasib baik le dapat pilot baru. kalau tak....huwaaa...

* sampai sana, terus naik ting. 9-wisma tani.

*dapat goodies bag. beras lagi sekampit. takyah la aku beli beras lagi. jimaaaaaat...thanx MOA.

* balik ke opice.

waaa...penat seh. kemas meja aku yg selerak cam kucing nak beranak. kemas meja akak rambut panjang yang aku dah selerakkan...usik adik baru masuk jap. cuit abg unit sebelah sambil gelak-gelakkan dia dance mcm itik..

uit..lg 10 minit kul 6. berlalu jugak arie isnin yg solem ini. isnin yg buat mizzyN jd cam zombie and bitchie..isnin yg pastinya penat otak aku nie sbb tetamu utk program esok hari baru je di comform ketika ini..

setiap isnin yng pastinya aku OUT OF MY MIND to da max. never know why....




dua orang akak yg turut serta nak merasa tuah kitoarng. kitoarng tak kesah nak amik gambar. tapi kalau part nak kongsi angka merah tu, tak dapat lah....heheheh

AKHIRNYA

konichiwa,

Akhirnya...aku menyalakan firework ini sebagai tanda aku gembira giler. Firework ini mnunjukkan kejayaan aku sebagai sorang yang telah bersusah payah untuk sesuatu. Firework ini gambaran bertapa hati aku 'burst' bagaikan api-api yang menyemarakkan malam walaupun sekejap.



kenapa?
mengapa?

puncanya pasti apabila bill Maxis broadband tidak dibayar.

puncanya pastilah apabila aku terpaksa menggunakan LAN dr office aku yang pastinya, bila dah glemer sikit, screen yang paling tak cantik warna merah, biru dan kelabu keluar yang mengatakan WARNING. page yang anda buka mengandungi bahan-bahan yang tidak dibenarkan. huhuhu...sadis.

aku bukanlah seorang ahli politik yang mempu mempengaruhi orang untuk berbuat sesuatu atau mengundi aku.

aku bukanlah seorang blogger tegar yang mampu mengeluarkan kata-kata setajam pedang.

aku bukanlah seorang manusia yang pandai pandai untuk merakam aksi-aksi terlarang dan juga bukan pemusnah anak dara orang mahupun anak teruna orang.

aku hanyalah insan yang hanya mampu menyuarakan fikiran apabila dah OUT OF MY MIND.

jadi, kenapa mesti blog aku yg cantik, indah dan mamtap ini di block oleh Unit Sistem Maklumat (USM) ofice aku? apa salah aku?

daripada perbicaraan aku dlm tell dengan mamat USM ini, mungkin ayat-ayat dlm blog aku ini mempunyai unsur-unsur yang tidak dibenarkan...

HUH? biar betul beb?

hahahahhaha....lawak giler. walaupun hakikatnya, ayat-ayat indah selalu je kluar dr mulut aku yang pastinya bakal mak metua rejek kalau dengar, aku takde lah nak merendahkan diri aku aku lagi dan membuat mak mentua yng celek IT terus merejek aku...pastinya tidak..

so, today, aku dah tulis surat kepada pihak bos USM, untuk mem 'unblock' aku nye blog, maka mulai hari ini, takde le aku sasau bagaikan ketandusan kasih sayang, kerana pastinya aku dapat terus mem aprisiasikan minda dan fikiran aku...

sekian setelah seminggu OUT OF MY MIND.

**perkataan hari ini ---> aprisiasi.

Nov 11, 2008

BLOCK WEB PAGES

LAMAN WEB KEMENTERIAN SENDIRI PUN KENA BLOG
NO WORD TO DESCRIBE THIS STUPIDITY.

MASUK TV

konichiwa guys..

Arie Khamis 13 Nov 2008. Aku dijemput masuk tv slot Selamat Pagi Malaysia (SPM) untuk promosikan program aku, BESTANI.

so, stay tune. bukak tv ari kamis nie kul 9.45 AM.

psss...psstt - ieek..nk ckp apa ek?

Nov 10, 2008

NEW POST..

konichiwa.

Time check 5.30 PM. Mata masih lg segar bugar. Bila nk ngantuk nie?
ting tong betul le aku nie.

hmmm..apa tujuan aku bukak new post nie ek?
lupa plak...pikir jap....hmmmmmm......................

oooo. (selepas 3 minit)
hari nie 10 november 2008.
my entry already 10 - for november only nie.

hmmm.....apa tujuan aku sbnnarnya bukak new post nie ek?
rasanya lebih sesuai aku close tenet opice yg asyik nk block akunye blog nie.
balik umah.
try cr bantai yg sesuai.
tdo...zzzzzZZZZzzzzz....kroh...kroh...kroh
(yg pasti aku tidak tidur berdengkur.)

KAMUS [1]

SOMNOLENCE - keadaan mengantuk.


pssstt - nape pekataan yg advanceeee like F**K xde dlm kamus dwibahasa OXFORD?

NGANTUK + SANGAP

mata aku yang sangap. dh sepet...huhuhu


konichiwa + ohaiyoo gozaimasu,

adus....ngantuknye mata aku skrng nie. semengantuk orng kje curi ayam di malam hari. semengantuk pak guard yg dok jaga bank tiap-tiap hari. semengantuk nicole kidman dlm cita THEN INVASION yang mana beliau tak boleh tidur, klau dia tidur maknanya soul dia dah diambil alien...gitu lah tahap ngantuk aku skrng nie. :-(

napa aku ngantuk giler sangat nie.
citanya bermula bila aku decide nak lepak umah selama 2 hari tanpa keluar.

kwn skolah rendah call...ajak keluar. aku cakap malam esok boleh tak?

esoknya kawan kolej aku call...tanya tengah buat apa. aku cakap aku tgh bca novel. tp hakikatnya, aku tengah membuta sambil silent kan hp..kiranya buat sreening, sapa yg aku sudi cakap saja akan dilayan. Da rest, ko vibrate le smpai esok.

kesimpulannya. ari sabtu, aku just keluar bilik tgk tv, makan..pastu masuk bilik balik utk smbung baca novel + main PSP..nasib baik le housemate gi dating. so, da house is fully mine.
malamnye...tepon aku bervibrate lagi...
tgk-tgk tepon tu ada almost 20 miss call. sorry guys. malasssss....sangaaaat nk angggakt.

ahad.
semenjak usia aku makin muda nie..aku dh tak boleh bangun lewat. sadis betul. kalau dulu kul 2 pasti belum terjengah lagi muka aku. tp skrng nie...around 10 AM aku dh bangun...
dah namanya bujang. apa lagi yg boleh dibuat...lepak-lepaks je la. sbb niatnya dah bermalas-malasan.

bangun. basuh bilik air. mandi. goreng nugget, telur, burger ramlee, sayur campur, hotdog. ala-ala western. tp versi aku la...makan. pastu masuk bilik, habiskan lagi satu novel. dah abis baca novel, kuar tgk tv plak. housemate aku kuar dating lagi. bagus...umahku syurgaku.

dgn riaknya. aku pasang lagu ABBA dgn sekuat hatinya. dancing-dancing dalam umah sorang-sorang sambil siram pokok orkid. OH..BAHGIANYA IDUP AKU.

kul 8 mlm, rasa ngantuk nak mampus. niat nak tidur. jadi terus tertidur.
Kul 10 mlm. ..

"ketung..ketang..ketung...ketang"
"bam....sreeet...sreett....ketuk..ketuk...hentak...hentak.."

semua bunyi-bunyian di atas tu semuanya datang dari atas dan bawah umah aku.
dengan tensennya, aku bangun tidur...muka bengang. lepak tgk tv. kepala sakit nak mampus.

housemate balik. amik notebook, then kuar balik..hmmm..dok sorang balik.
lepak tgk THE GAME PLAN...arghhh...boringnye..

masuk bilik ngan niat nak tidur. tutup lampu..tutup kepala ngan bantal...tak jugak boleh tidur.
baca novel....chapter 4. rasa ngantuk plak. tutup lampu....tutup kepala ngan bantal...tak boleh jugak nak tidur...argghhh....main PSP.

main PSP....PSP...PSP...PSP.....tgk jam.
agrhhh...kul 5 pagi. NAPE NIE. tak ngantuk lagi. xleh nak tidur. otak dah beku dah nie...

main PSP...PSP...PSP...PSP..tertengok tingkap.
arghhhh....dah cerah. jam HP tetiba bunyi...sms housemate. suruh bangun tidur.
keluar bilik. bukak lagu ABBA lagi. seterika baju...etc...etc.

gie keja...

wahr.....dh kul 3.30 petang. masih lagi bertahan. tp otak dah tak boleh pikir dah. mata tetap tak ngantuk lagi. mizzyn dah sound.

camna ek orang tak boleh tidur?
jawapan : entahlah... hanya orang OUT OF MY MIND je mampu berbuat demikian.

wasaalam panjannya..hhuhuhu

Nov 7, 2008

MASUK OFFICE


konichiwa guys

arini masuk opis lewat skit. dlm kul 10++ baru le aku smpai opis. tgh dok paking skooter, bos aku call...

"ida..akak nie"
"aaa...ye kak. apahal?"
"ko kat mana?"
"ni hah...kt blakang. nape?"
"ooo...takpe lah. akak ingat ko tak masuk opis arie nie. nak suruh isi borang SKT ni."
"oo...ok. jap gi saya naik. bye"
"bye.."
tut..tut..tut....talian dah putus...

aku pun naik le opis. so, dgn dedicated nye aku spend masa almost 2 hours dok ngisi borang sambil dok ingat keja apa aku buat spanjang taun nie. nasib baik le kursus abis, kena je masanya. sebabnya..aku amik kusus sbb taun nie xde langsung kusus aku attend...huhuhu.

sedar tak sedar, dah 4 pages aku senaraikan keja aku buat. wah...excellent nye aku. klau tak dapat cemerlang gak..xtau le...hehehhe. (ayat perli nieh).

lunch time..call mizzyn.."jom gerak..sentap"
kitoarng vroooooom...redah panas yg nk mmpos panasnye pegi central market (CM).
motifnya kat sana. antar buku...then makan kat tempat murah. tambah lagi nasik dia bertimbun2 macam nak suruh satu team bola kongsi nasik satu pinggan ngan aku...huhuhu.

pastu, dah setel cari buku. (dapat 3 buku je...tu pun dah almost 80++) VROOOMMMM..kitoarng mencemarkan lagi alam sekitar KL, menuju ke opis. smpai kat simpang, mizzy cakap "weh..dahaga nak mmpoas le, jom pi minum kat kedai air free". aku pun dgn malas nak responnye..mencilok terus ke kedai air free...

minum segelas teh o ais, sambil layan perasaan abg air free..dkt kul 3 gitu, blah masuk opis.
arghhh...nak cari guest progrm aku next week. mampos le..klau tak dapat arie nie. takpe..call dulu.

"elo...dr. fatimah"
"ye aida..deepavali dh abis, raya dah abis, baru nak call saya. ada benda baik ke"
"ye..ada. nie nak bgtau le nie. arie selasa nie free tak...bla...bla..bla"
"ok..setuju."

waa...senangnya atie aku. selesai satu kja. uik..nk tgk blog jap aa. hmm...nk kena tulis cita baru nie. apa ek...
alah. rapu je lah. heheheh.....abis...
very very..out of my mind..but still in my own world.

Nov 6, 2008

HATI-HATI MENGGUNAKAN PC DI TEMPAT AWAM





















Hati-hati jika menggunakan PC ditempat umum-PENTING!!

For your information...be careful

HATI2 KALAU MEMAKAI PC DI TEMPAT UMUM (SEPERTI INTERNET CAFE, DLL...) CEK BELAKANG PC DAN LIHAT APAKAH ALAT INI ADA DI BELAKANG PC, BILA ADA, JGN PAKAI PC ITU!!!!

Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah
tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan dan sampaikan kepada sahabat handai.

DEDICATED



konichiwa...

aku x penah this dedicated to what i do (tp dulu masa study suka sgt C++,so, dat subject hav my full attention). since, i HAD to attend my kursus,seminggu plak tu.

memula tu, aku ingt kn kursus radio interactif nie pasal buat jingle, teaser promo or smthing like that. tp rupanya blajar byk pasal internet including create ur own blog. since my bloh nie dh wujud almost 1 year, jd aku malas lg nk wt blog banyak2. x larat nk update a.k.a dont know what to post.

tp im appy in dis class. so much and so many thing i dont know b4. but skrng nie, terer sikit dr sebelum nie.tp xde le capai tahap bill gate lg.

aku nie freak skit pasal tenet nie. even thought aku bukannya obses pasal pages2 yg ada kt tenet. tp just suka...main game lg suka. smpai mizzy says aku nie addict kat tenet.

here, aku letak le pic dlm kelas. sbb dok ngadap byk sgt blog aku nie, aku dh OUT OF MY MIND, smpailah dh nk muntah dh..huhuhuhu.....

Nov 4, 2008

MILEY CYRUS vs ACDC CREW - biggest dance battle online

aku suka giler video nie. nnt aku upload yg 2nd battle

THE FIRST CHALLENGE: ACDC vs Miley&Mandy Cru



TESTING POSTING FROM MY EMAIL

konichiwa,

nie percubaan pertama aku nak antar posting through email. klau le berjaya, cemerlangnya aku...hheheheh....apa2 pun thanx to my tutor.

today, my mind still intact in my head.


NEW BLOGGER HAD BEEN BORNED

konichiwa

disini semua senarai blog2 yg baru sj diwujudkan demi kelas interaktif radio. so, dis guys very da popular one..u know djs...and im not one of them although i just got famous yesterday just for e few second..huhuhu...

EN. AZLI - www.azlipaat.com

ELAINE - elainestake.blogspot.com (berita radio)

SYAH - 3dotdotdot.blogspot.com (berita radio)

LYNN ANIM - saggiebee.blogspot.com (langkawi)

NADRAH - mizzyn.blogspot.com (my buddy)

NORAIDA - kakiaku.blogspot.com (of course le...ME)

ELY - sensasiperak.blogspot.com (perak)

JAMILAH - ehmsedapnyanegerifm.blogspot.com (N.9)

RAMLAH - tanjung69.blogspot.com (tawau, sabah)

NAZRIE - marabahayazz.blogspot.com (selangor)

SALLEH - sallehfauzi.blogspot.com (suara islam)

DAIM - daimz.blogspot.com (melaka)

DENIS - donismook.blogspot.com (kota kinabalu,sabah)

HALIM - (kelantan)

RISHAM -titiesbesies.blogspot.com (klasik nasional)

AZIZI - divehere.blogspot.com (johor)


p/s - will tell later y im famous just 4 a few second..(wink wink)

Oct 24, 2008

SLR

bila la dapat rembat ini barang? dah leleh air liur dah nie...

TROPIC THUNDER


semalam booking e-ticketing nak tgk sgt cita nie. setelah sekian lama, aku rasa dh 3/4 bulan jugak la, akhirnya dapat jugak aku tengok. cita dia best. lagi best bila mamat sebelah aku gelak dengan bebasnya. aku rasa nak gelak kat dia pun ada jugak.

cita nie pasal nak buat movie perang. separuh penggambaran, bajet dh abis, so producer dorang nie hantar dorang ke vietnam. kat hutan betul2. bajet rendah, ala-ala reality show. kat situ dorang betul2 encounter dgn viet cong..kat situ le kisah bermula.

tapi yg annoyingnye.....

cita nie 18PL. so, kompem le xde budak2 bawah 18 yg masuk tgk. dan pada pemikiran aku nie, budak2 18 taun nie dah pandai pun pikir apa baik apa buruk. so KENAPA MASIH LAGI NAK CUT-CUT CITA NIE SAMPAI KITAORNG PUN JADI PENING???.

suck betul. yang dipotong tu semuanya part cursing2. duh, takkan le budak 18 taun tak tau or tak penah dengar apa tu f**k or a**? orng yg potong cita nie mmg patut kena sula. stupid. baik tak payah tayang terus. lagi senang. spoil betul...spoil sangat. part-part cita pasal gay takde plak nak cut.

ini lah puncanya orng beli DVD pirates. tu la sebabnya taiko2 cd makin kaya. sbb kat wayang, cita dh jadi tak best. weiii....kitoarng bayar la. mahal plak tu. bukannya nak tgk editing yg yg teruk nk mampos (kononnye untuk kerohanian jiwa tu). nak REFUND.

nie baru betul aku out of my mind.

Oct 22, 2008

TAG - TAG - TAG

aku dengan rela hatinya request mizzyN tag aku..

1. The person who tagged you ?
nad

2. Your relationship with her is?
kwn opis merangkap house bunny mate

3.Your 5 impressions of him?
1. silent treatment 2. suka dating 3. suka shopping 4. suka nyemak bilik dia 5. org x knal mmg anggap dia sombong giler..

4. The most memorable thing she had done for you?
layan aku merapu..thanx. even kenkadang aku ngarut je lebey

5. The most memorable thing she had said to you?
betul le ckp ko..iee x sangka ko nie sopan gak ek..hehehe

6. If she become your lover you will?
pamper her like hell - if ye. aku not lesbo.

7. If she become your lover, the thing she has to improve on will be?
agree je apa aku ckp. argue le skit beb.

8. If she became your enemy, you will?
wat tak kenal je. pgi mampos le ko.

9. If she became your enemy, the reason will be?
trust / honesty - jgn kacau aku klau aku x kcau ko

10. The most desired thing you want to do for her now is?
entah...nak ajak balik umah kot.

11. Your overall impression of her is?
x kenal maka x jd kawan. even ramai yg ckp ko serupa bayang2 aku...hehehe

12. How do you think people around you feel about you?
entah la. garang. poyo. dtg lewat. marah2. tp still cute...hehehhe

13. The character you love about yourself?
boleh idup kalau aku sorang pun.

14. On the contrary, the thing you hate about yourself is?
xleh ckap xmau. xnak. apa aku ckp orng x pndang series..

15. The most ideal person you want to be is?
layan aku ceceh. good leader - ye la..aku nie suka m'lead orng, so kna ada orng yg boleh lg keras kepala dr aku..utk aku ikut dia plak. yg pasti smile kna sweet giler mcm _________. u know who.

16. For the people who care and like you, say something to them:
stay cool n cute..bebeh

17. Pass this quiz to 10 persons that you wish to know how they feel about you
1. nad
2. jack
3. pza
4. huda
5. amer
6. sha
7. aidil
8. abg din
9. nurul
10. kak liza

18. Who is No.6 having relationship with? (sha)
aku la...sapa lg. x lah...dia single lg. harap2 la..

19. Is No.9 a male or female? (nurul)
female

20. If No.7 and 10 are together, will it be a good thing? (aidil,kak liza)
hahaha...x terbayang aku. mana mungkin. bagai langit dgn bumi.

21. What is No.2 studying about? (jack)
dulu amik bussines. skrng amik IT plak. skrng nie plak maybe blajar tackle mat saleh dgn sesungguhnya kot.

22. When was the last time you had a chat with No.3? (pza)
smlm kt tepon. kutuk kwn aku yg perasan bandar padahal kg x hingat.

23. What kind of music band does No.8 like? (abg din)
jiwang kot. x penah plak tanya.

24. Does No.1 have any siblings? (nad)
kakak yg tcinta lg kaya. - ada PSP, playstation 3, tv LCD.hebat tuh
adik yg kdang2 cinta kdang2 tidak.

25. will you woo No.3? (pza)
xmau la. nnt kata lesbo plak.

26. How about No.7? (aidil)
hahaha...kalau dulu ye le kot. tp skrng xnak la. kalau no. 6 nak gak le...

27. Is No.4 single? (huda)
yup n still available. nk tackle.contact aku.

28. What is the surname of No.5? (amer)
amerlinda adzian

29. What’s the hobby of No.10? (kak liza)
datang office even weekend...

30. Does No.5 and 9 get along well? (amer, nurul)
dorang x kenal pun sesama sndiri. kalau kenal pun. kwn gitu2 je lah kot

31. Where is No.2 studying at? (jack)
KPM ngan twintech.

32. Talk something casually about No.1? (nad)
dia lg ngarut dr aku.

33. Have you tried developing feelings for No.6? (sha)
ngeh..ngeh..ngeh...of course la. dh 8 taun memendam perasaan.

34. Where does No.9 live at? (nurul)
skrng pndan indah. pasni pantai dalam

35. What colour does No.4 like? (huda)
itam kot. slalu tgk dia pkai baju kaler itam

36. Are No.5 and 1 best friends? (nad, amer)
tak. tp masing2 kenal melalui penceritaan aku...

37. Is No.7 the sexiest person in the world? (aidil)
tak...dia le laki paling sopan santun skali.

38. What is No.6 doing now? (sca)
maybe baru balik kja n hang out smbil minum teh tarik.

mizzy N. aku tag ko balik...

Oct 14, 2008

GRIN LIKE IDIOT

oit,

SELAMAT HARI RAYA

kat semua orang tak kira sapa pun. tak lambat lagi. hari nie baru je masuk raya ke-14. Hari nie plak baru je masuk hari ke-2 aku masuk opis setelah beraya bagai nak rak semala 2 weeks berturut-turut..hahaha..appy giler.

Nape aku grin like monkey...coz yesterday i just fulfill my wish..(^u^) dapat beli PSP (playstation portable) ..wah meriah sangat. Dah ngidam lama sangat benda alah nie. Ada le dekat 1/2 taun...kira lama gak le kan. Setelah sekian lama aku dok nunggu nak beli benda nie..dah dapat semalam apa lagi..explore abis-abisan la..

PSP aku kaler lavender - ala-ala light purple ada shiny shiny sikit. cantik la..tapi aku suka kaler merah darah. tp arga mahal skit. ni pun aku beli kos dah almost 900 setelah ditambah tambah benda yang tak patut. harga asal 800 aje.

aku beli benda alah nie bukannya ape. aku kan banyar keja out station. So, masa tu banyak yg aku kena tunggu orang or nak gi satu-satu tempat tu jauh sangat. Boring seh. asyik tido je pun x best gak kan..so, aku decide le nak beli benda nie.

requirement yang aku dapat dengan harga 900 (sorrt mizzy. memang harga dia 800 tp dh aku add mcm2, so jd le 900) :
* memory stick - 8GB
*firmware - 4.01
*casing
*screen protector
*earphone
*tali
*casing luar berzip -kaler ice silver.
*game yang selagi muat dlm 8GB
*dan aku beli 2 tahun upgrade akunye PSP (rm40)- game tanpa terhad. upgrade system or etc.

puas hati aku. walaupun duit aku skrng ni tinggal RM15 je. Aku tak kesah. aku boleh hidup dengan benda alah nie. dengan ini aku officially merasmikan nama PSP aku nie - (honeybunnyz) hekhekhek...

ahh bahagianye aku....(big grinnn). hahah...aku out of my mind wit my new PSP slim..
p/s - satu lagi wish aku yg belum terlaksana...nak beli SLR..(warghh...kayanye aku...)-kononnye

ini cth psp aku beli. tp bukan kaler nie la



Sep 17, 2008

PURE

Pulau nie sangat kecik. Jalan kaki aje dah boleh pusing satu pulau. Nama tempat nie. Pulau Denawan, Sabah. Orang-orang disini still lagi tidak terpengaruh dengan dunia luar.

Local people kat sini basuh kain di perigi yang dikorek. Perigi tu kecik giler. Memandangkan pulau nie dikelilingi air laut dan sangat jauh dari tanah besar, so, perigi yang kecik nie la jadi sumber bekalan air kat situ.


basuh kain kak...

TAMAK

KONICHIWA,

Hari nie dah 17 september 2008. Dah masuk 2 minggu dah posa. bulan posa nie lah nak kita hakiskan sifat tamak kita. kalau tak semua, sikit pun jadilah.

Sekarang nie, negara kita bukan main rancak cerita pasal politik. Dulu, orang tak pernah pun heran apa-apa pasal politik, tapi sekarang nie, budak 15 tahun pun dah pandai angkat bendera parti, dah pandai maki-maki, dan conteng-conteng dinding yang mengata-ngata certain-certain parti politik.

dalam akbar, tv, radio..semuanya dok sibuk lagi cakap pasal politik ini politik itu. Sampai keutamaan negara dan juga rakyat tidak dilaporkan atau pun berita tu ditolak ke belakang. Salah siapa, dah pasti salah ahli-ahli politik yang tak habis2 nak rebut kuasa. yang sepatutnya tugas dorang sekarang nie adalah menjalankan tugas yang dah diamanahkan oleh rakyat.

kalau ye pun teringin sangat nak ambil alih kerajaan sekarang. tunggu ajelah next election lagi 5 tahun. sekarang nie dah dapat 5 negeri, usahakan le negeri-negeri tu yang sebaik-baiknya. tunjukkan kemampuan anda. mana tahu, dengan kejayaan memerintah negeri-negeri tersebut membuktikan korang bukannya cakap kosong.

ini tak, masing-masing berlumba-lumba nak glemer nak tunjuk taring. sudah-sudahlah. pikir-pikirlah masalah negara pulak. masalah dunia pun banyak. tak payah la nak pikir masalah sendiri aje.

entahlah...aku kah OUT of my MIND atau merekakah yang terlalu bijak pandai.

Sep 16, 2008

16 SEPTEMBER

Tarikh 16 September dipebesar-besarkan. Daripada apa yg aku goggle di tenet, ini yg aku dapat dan apa yg terjadi dlm tarikh ini.

Sep 9, 2008

MY FAV...






Angelina Jolie - sexy...
Sex and The City





George Clooney


5 THINGS..

5 benda bermakna yang aku buat Dlm bulan nie..
1. Dlm tempoh 2 weeks..aku abiskan duit aku RM100.00 je (hebat tuh)
2. Dlm tempoh 5 hari lepas gaji, balance dlm acc aku hanyalah RM200.00 (lagi hebat - orng pinjam la...)
3. Aku makan sekali aje sehari - (dh bulan puasa katakan...)
4. Tiap-tiap hari aku masak..
5. Dah lama aku tak pi shoping.

5 Benda yang aku asyik ulang siar (selalu kuar dr mulut aku la)
1. Daaaa...
2. Hampeh..
3. Tolonglah...
4. Budus Betul...
5. Ye ke...

5 benda yang aku nak buang tapi tak buang2 gak
1. Baju lama aku
2. kasut yg rosak giler...sayang..
3. unders aku yg dh lama aku x pakai.
4. mekap-mekap yg aku dpt dr kwn aku dr jepung. (dh expire)
5. resit-resit-resit.

5 benda yang aku cuak giler
1. driver2 kat negara aku yg veryyyy da "sopan" sangat. naik darah je
2. Ngan bos aku.
3. ngan stalker-stalker aku...
4. orng yg susahkan aku..
5. dekat diri aku yg x mampu kata tidakkkkk.....

5 benda yg aku bangga giler dgn diri aku
1. aku mampu dpt keja skrng
2. Aku mampu beli keta
3. aku mampu pengaruh orang...HAHAHAHA..hebat
4. aku boleh depends dgn diri aku sndiri
5. people keep asking about my opinion even thoungh apa yg aku ckp suck giler...hehehe...

5 benda yang aku x mampu lagi nak buat
1. Sambung study di ober da sea
2. Super bike
3. kawin
4. kuruskan badan..
5. fikir sblum bckp...

- mizzy..aku tag ko..-

PONTENG KEJA

DUhHhHHHH....

Semalam ( Isnin 08/09/08), aku dah ponteng keja. Niatnye memang dah nekad nak pi keja awal..awal tu dlm kul 7.30 am la. Tapi by da time dah pukul 6, mata aku nie dh tak sanggup dh nak layan otak aku nie. Apa lagi...konon-kononnya tidur2 ayam la..Sekali..tebabas dah sampai kul 9.
Time aku dh sedar tu, biasak la...kalau tak tidur cukup, kompem le tahap mata dh xleh bukak dan otak tak dpt nk antar signal yg serupa dgn mata aku nie. so, aku teruskan lah dengan tidur aku balik. Kononnya lg 30 minit aku bangun la...

Tapi rupanya...3 jam lepas tu baru aku terbangun...huhuhu..time tuh tahap kemalasan nak pegi keja dah maksima dah. Apa lagi..golek-golek je lah atas singgahsana smbil baca novel. Bulan posa, apa la boleh buat.. Nak masak awal lagi.

dgn Silent kan HP aku, aku teruskan aktiviti dlm bilik aku smpai le ptg. siap pesan kan Mizzy N, aku tak dtg opis lagi..Tp sebelum tu.

mlm sebelumnya, aku dh lepak kt mamak smpai kul 3 am. punya lah bosan, lepas bukak posa, pegi mid valley semata-mata nak ke MPH. time gerak ke MV tu dh kul 9 mlm. Sejam je kat sana, pastu lepas kat McD, pastu plak terus gerak ke mamak. Borak tah apa-apa..tengok2 jam dh kul 3. Esok nak kja. Mampu ke nk bangun kalau dh tidur nie..??

Pada hari tu gak, aku tak bagitau sapa-sapa pun pasal aku ponteng keja. Ari nie, aku pi opice, BOSSan aku tanya cuti ke smlm. Aku just say YES..hehehehe...

Dats da way people out of her mind respond...

Total Pageviews