Jan 25, 2016

VISA...WHY U SO SUSAH...!

....hmmmm...

Me in piss off mood.
Sumpah tak pecaya mencabar sungguh nak buat visa rusia untuk trip kedua nie. Sebelum nie korang konfem sedia maklum aku dah pernah buat trip trans-mongolia / trans-siberia tahun 2014.

So...kali nie aku repeat lg pi lokasi tu. Tapi....gila lah payah nak apply visa. Dah 2x aku turun naik pi embassy...tak jugak dapat buat. Dah lah makcik kerani kerek tu haram nak tolong. Tau nak marah orang je keja...haish.

Ok. Bagi korang yang nak apply tahun 2016 nie..dorang ada buat syarat baru. Untuk apply visa 30 hari max....korang kena bagi sekali booking hotel/hostel kat lokasi nk pi tu...kalau tak mau layan perkara sakit kepala nie...apply lah 22 hari.

Apply 22 hari hanya perku dokumen in out dgn invitation je. Dan aku ada jumpa sorang mamat nie...dia cakap tiket in out pun takde..hanya ada invitation letter tapi lepas pulak buat visa. Itu kejadian pelik.

Info. Utk urusan nie...kedutaan rusia tu hanya buka isnin. Rabu dan jumaat sahaja dari jam 900 pagi sampai 12.30 hari...kalau lebih dari tu jawapan makcik kerani..."ko sapa aku nk kena keja sampai petang" sangat sopan kan...

Ok...tu basic ye saudara saudari. Sekian

OUT OF MY MIND aku rasa nak sekeh sekeh kepala makcik tu

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Total Pageviews