Apr 15, 2009

JADILAH DIRI SENDIRI...ITU YANG TERBAIK

...Hmmm....

Perlukah menjadi lelaki lembut untuk lebih senang didekati, glemer dan juga senang orang ingat? Aku tak anti lelaki lembut or patah nie, tapi aku jadi nyampah bila ia bukan berbentuk semulajadi. Yang asalnya memang keras kejong, tapi bila bergaul dalam dunia 'glemer' kononnya, tetiba nak jadi ala-ala mak nyah. Mulalah melembut-lembutkan pergerakan tangan, jalan terkepit-kepit, pakai foundation yang tak kena gayanya, cakap yang dibuat-buat laser dan lepas, kononnya itu yang orang suka. Duh...tolonglah.

Lagi satu aku perhatikan, golongan ini sangat attention seeker. Kalau boleh, nak semua orang pandang diorang. Bila orang dah tengok, mulalah buat-buat ayu...buat-buat malu. Padahal masa berkelakuan yang sangat keterlaluan tu, takde pulak ko nak malu.

Aku ada kawan yang memang original lembut. Memang dari kecik dia macam tu. Kulit dia...fuh...memang mulus giler. Kalau dia dressing cam pompuan, adoi...memang boleh terpikat lah. Tapi..dia takde pun berkelakuan cam wannabe wannabe nieh. Dia cool je...itu yang membuatkan dia lagi anggun pada mata aku...jelir.



Mereka berdua ini adalah perempuan sejati. Kompem.

Aku bukannya apa, semenjak dua menjak nie...aku asyik terserempak je dengan golongan faker nie. Macam makin menjadi-jadi. Tambah-tambah kat lokasi aku bekerja sekarang nie. Budak-budak baru kebanyakkan semuanya ala-ala...Hentikan lah. Jadi lah laki Metroseksual yang lagi tampan dan bergaya....lagi kitoarng pompuan nie suka...tak pun...Jadi diri sendiri sudah lah. Macam takde pendirian pulak ikut orang camtu.





OUT OF MY MIND bila kadang-kadang aku 'terpaksa' berurusan dengan mereka-mereka ini, dan aku pulak seperti terikut-ikut gaya diorang bercakap...huh..



6 comments:

Anonymous said...

satu nok, ramai nokses.

kancing itu butang tau.

JohnJenin said...

tak baik tau cakap gittiewww (Sambil buat tangan sotong macam Sam)

thoyol said...

hahaha..

ntah la, mcm dah lali dengan keadaan macam tue sekarang. lantak diorglah, mak bapak diorg still hidup..

jap, ape motif ko letak gambar perempuan di atas??

ouT oF My MinD said...

anynomous:
noks...

Johnjenin:
ala..mak tak kesah nyah. mak peduli hapa...asal mak bahgia sudaaaa.

thoyol:
motifnya...dorang sangat suka gelak bila jumpa dgn brand-brand yang sedang diperkatakan. Katanya..so funny. at least kat jepun, geng lembut nie - tersendiri.aklusif gitu.

Eliz said...

naper gambar chiaki laks yak masuk???

mizzy N Naderiey said...

teringat kat tomoko plak. cis bawak lari no fon aku.

Total Pageviews