Apr 8, 2009

SIMPUL BIAWAK

...Hmmm..

Body aku tidak boleh berfungsi seiring dengan otak aku. Body cakap rehat, tapi otak cakap, nantilah dulu.

Jumaat - Ahad
Aku drive ke Raub untuk program di Homestay Kg. Sg. Pasu.

Isnin - Selasa
Aku drive ke Selambau - cover pilihanraya. Lepas setlle, dah tau keputusan, malam tu jugak aku drive balik KL. Ya....jam 5 pagi tadi baru aku sampai. Aku pengsan dengan jayanya.

Sungguh tak ku sangka...tabahnye aku drive smpai 1200km minggu nie. Tapi itulah...body aku dah menjerit mintak di kasihani. Lagi OUT OF MY MIND bila mengeliat sikit tiba-tiba kaki aku sentap kena simpul biawak (aku selalu salah menyebutnya sebagai simpul mengkarung...taktau nape).

7 comments:

JohnJenin said...

Pakcik panggil menda tu tarik mengkarung.

mizzy N said...

tarik mengkarung. huhu. sempul bewak. kesian nak tunggu guna lappy aku sampai tido2 ayam yang menjadi tido2 mati.

Eliz said...

aper tuh? aku tak penah dengar la

azyze gomez said...

simpul biawak tu mende babe?
kalau aku panggil simpul tokke boleh?

(hang mesti tau tokke tu apa kan...)

ouT oF My MinD said...

ok...simpul biawak..tarik mengkarung...simpul tokke - adalah kejadian bila korang meregangkan kaki bila nak mengeliat, tetiba rasa cam urat kena pintal kt bahagian betis. sakit ya amat-amat. rasa cam nak nangis. memang time kena tu..terus bangun lah. cam cramp tu.

Eliz said...

oooooo.........

azyze gomez said...

oooooo
aku selalu rasa macam cramp tu especially kalau time bangun tido. rasa macam nak terajang orang pun ade gak. tapi tak perasan la pulak kalau ade rasa pintal2. mebi pasal dah sakit sangat kot...

terima kasih kerana perkayakan pengetahuan bahasa aku!

Total Pageviews