Apr 28, 2009

LEWATLAH LAGI...TAKPE...AKU TAK MARAH...

...Hmmm....

Flight jam 9.50 pagi. Jam 9.10 pagi baru kitoarng sampai kat kaunter check in. Itupun lepas aku berlari meninggalkan kawan-kawan aku yang berlenggang kangkung di belakang, kononnya dengan harapan kaunter belum tutup lagi.

Akibat penat berlari dengan backpack yang takde barang. Dan oksigen kurang sampai di otak, aku tak dapat berfikir langsung dan sebut je apa yang terlintas difikiran.

aku lari....ke kaunter tertulis 'Bandung'
"Ini kaunter pukul 1050. Cuba tengok di kaunter 64" abg hensem cakap

aku lari....ke kaunter tertulis 64...
kosong....takde orang. Tanya pompuan di kaunter sebelah.
Amboi...sombongnya. Langsung tak layan. Mengangkat muka pun tidak...

Aku lari lagi...cari kaunter tulis 'Bandung'
Tak jumpa. Dalam hati...sah...sah...aku memang akan shopping kat midvalley je lah..

Aku lari lagi ke kaunter jam 1050 'Bandung'
"Dik...cuba pergi yang hujung..mungkin mereka boleh tolong check in kan."

Aku lari pergi hujung. Dalam hati nyumpah kawan-kawan aku yang datang kat kl sentral jam 7.45 pagi, yang mana sehari sebelumnya bukan main sms aku suruh datang awal...siot tul.

"Cik nak pergi mana?"

"Bandung...." aku bagi pasport.

"Bandung..??"

"Yeap...Bandung"

abang baik cek dalam komputer....


"Tapi nama you all takde dalam list..."

"Biar betul.....ada lah. Flight kitoarng kul 950"

"Tapi flight pergi Bandung takde jam 950....1050 ada lah"

"Biar betul bang...takde pun terima sms, flight delay..."
.
Check lagi dalam komputer. Nak make sure....kot...

"pergi bandung ye....ada print out tempahan tak?"......tak percaya kat aku ke...?

Tapi bagi jugak.

.
"Hmmm....awak sure ke pergi Bandung?"

"Yeap...mestilah."

"Nie tempahan pergi Jakarta...." abang kaunter yang berbangsa india itu tersengih-sengih kat aku....

"Ha. Jakarta???alamak...betul lah tuh...sorry lah abg...panik attack la. Boleh check in lagi ke?" Aku dah cam nak pensang dah time tu menahan malu...


"Untuk awak.....ok je....tapi flight pergi Jakarta la...Bukan Bandung.." Siot.....siot sangat perli aku cam tuh...

.
.
Kesimpulannya.....
Aku benci orang lewat dan juga kalau aku sendiri terlewat....
Sebab semunya pasti jadi kelam kabut dan benda yang simple pun tak boleh nak ingat dan buat.

pasal kes menyebut Bandung.
Kami semua akan terus ke Bandung apabila tiba di Jakarta. Memang dah plan kaw-kaw punya bila sampai kat Bandung...Itulah sebabnya, dalam otak nie ingat Bandung aje....malu...malu.

Kepada abang berbangsa india yang sempat perli aku...thanx ya....membuatkan aku tidak OUT OF MY MIND yang berterusan..

korang pikir...patut tak aku bunuh kawan-kawan aku?

3 comments:

JohnJenin said...

Hehehe.

Memang kita tak sedar time dok mengelabah gila khinzir. Selamat berchoti.

F I Z A F E Y A said...

kehkehkeh
apala lu...gitu punya jauh beza bunyi jakarta-bandung, pun bleh senak lagi hehehe

bunuh je kwn2 hang tu, tapi jgn smpai mati hehehe

mizzy N Naderiey said...

pompuan, ko tak log out aku dah terbagi keluar komen orang2 berdua di atas nie.

LEWATLAH LAGI...TAKPE...AKU TAK MARAH... dua panggilan biro pengaduan peribadi melambangkan amarah berganda-ganda. Hua hua hua.

Lagi satu, jangan bunuh sesama islam, ko cucuk dengan jarum je mereka itu.

Total Pageviews