Aug 20, 2009

FAKTA vs AUTA

...Hmmmm.....

FAKTA:
  • di tempat aku, ada orang dah kerja lebih 15 tahun...tak pernah sekali pun naik pangkat. Stuck di level tu sampai pencen. Jadi ramai yang ambil alternatif untuk bersara awal.
  • Aku kesian dengan orang yang satu kumpulan dengan aku, yang mana suara tidak pernah didengari. Kebajikan kami agak terabai....siapalah kami....

AUTA:
  • Gaji kami...banyak gila. Buat skrip bayar asing. Buat editing bayar asing. OT asing. Kalau keluar outstation semuanya dapat preee......

OUT OF MY MIND bila tengok muka kecewa senior-senior yang tak dapat bergerak naik pangkat. Adakah nasib aku juga sebegitu nanti....???

3 comments:

mizzyN said...

lagi satu...

kereta kami dah mcm keta kompeni, sana sini kami bawak round mesia. hehheeh

ouT oF My MinD said...

yaaa...betul. keta kami dijadikan keta jabatan. suruh claim. bagaimana dgn servis? tukar tayar keta? accident? siapa mau bayar? cukup ke dgn duit claim tu????

Hazrey said...

Buat demonstrasi selepas solat Jumaat.

Total Pageviews