Aug 29, 2009

SABTU YANG BORING

....Hmmm.....

Aku plan nak balik kampung. Tapi, pakcik aku sampai tika nie, tak call aku, jadi ke tak nak join sekaki. Bukannya tak boleh naik bas....tapi aku lebih suka balik nak keta, ambik masa sendiri, boleh berenti sana sini. Takdak la punggung aku kematu 7 jam. Kalau nak balik nak kereta pulak, mestilah nak ada patner...baru best. Boleh kongsi kos perjalanan...jimat.

Memandangkan aku sorang je dalam umah...housemate aku sorang balik kampung, sorang lagi tak tau pi mana, dan situasi malas nak jumpa orang mengusai diri, aku lepak je dalam umah. Bulan puasa, apa lah sangat boleh buat kan.

So, dari pagi....sampailah ke petang - aku layan 2 bijik novel. Satu pirate, satu vampire...yummy. Tup-tup dah kul 6 ptg. Cepat giler....

Dok tekebil-kebil macam cicak berak kapur depan tv, dok plan nak bukak posa dengan apa. Bukak peti ais...ada ayam, ada kuetiaw. maveles. So menu hari nie - ayam masak kicap, telur goreng, nasi putih dengan kuewtiaw goreng....semuanya sejemput je..takde balance sekali makan...air-cukuplah teh laici rose - yummy.

Malam - bukak facebook, geng takde, semua balik kampung. bukak website ini, website itu, boring giler...bercucuk tanam dalam facebook pun dah buat. Bukak YM, kononnya nak main-main lah dgn orang. Skali semuanya kaki SX...boring.....layan TRUE BLOOD season II ( lot of yummy vampire).

Tengok jam....yea yea. Dah dekat kul 12 malam. Nak dating dengan novel lagi.....

OUT OF MY MIND untuk cukupkan waktu satu hari....huwarrrghhhh (nguap sat)

3 comments:

mizzyN said...

aku melayan pelbagai dokumentari pasal malaysia sambil mak aku cerita isu-isu semasa keluarga.

cite kat tv paling tak syok psl anak aning kat animal planet. puppy ni punya telinga berderet bontot kutu bulat2 penuh darah, lepas tu doktor tu ambil pengepit dan ketip kutu satu-satu masuk dlm dulang. ehhehe geli gile.

Sherry said...

yay dah sabtu ni :) aku malas nak pergi mana.

Snuze said...

True Blood season 2 memberangsangkan ke? Tapi camner pun, the book version is better IMHO.

*iz a closet purist*

Total Pageviews