Jun 29, 2009

DATO'? ADA AKU PEDULI

...Hmm...

This fucking so called Dato' telefon ofis aku. Mana aku tahu dia nie DATO'. Aku angkat macam biasa. Tak sampai pun 4 deringan lagi. cakap hello macam biasa, dia nak cakap dengan bos aku. Aku cakap, bos takde, dia keluar. Dah la tak perkenalkan diri. So, aku cakap lah macam tuh. Dia tanya lagi bos aku pergi mana, aku cakap, maybe jumpa pengarah aku.

Lepas tu, aku cakap, boleh bagi nombor, nanti saya minta dia call u balik. Lepas tu, dah la tak perkenalkan diri lagi, dia tanya aku, nama siapa sebab aku nie cakap kasar dan kurang ajar? aku terdiam. Ye la, kurang ajar? kasar? what da fuck?

So, aku tanya dia balik. Awak nie siapa? Dia cakap dgn tone orang ambik dadah, cakap nama dia. Dato' apa tah. Aku tak boleh pickup. Dia tanya nama aku lagi. Aku bagi full name lagi. Lepas tu, dia cakap, awak buat program apa dekat situ, aku bagitau lagi, penerbitan. Aku mintak dia tinggalkan nombor dia, dan aku cakap terima kasih, terus letak telefon. Orang dah menjalankan etika angka telefon pun nak cakap camtu lagi.

Kawan aku duduk betul-betul sebelah aku tanya, siapa tuh. Aku cakap dan aku cerita. Kawan aku baru je nak cakap, lembutnya aku angkat telefon. oooo ye ke lembut....dato' fucking tak cakap macam tuh pun. Yang aku angin sebab, dia dengan nada angkuh, sombong dan meninggi suara membuat tuduhan itu kat aku.

apa..ko ingat ko ada pangkat dato' aku nak layan ko extra. pergi mampus la. ko ingat ko dato' ko bleh sesuka hati nak main cakap macam tuh dengan orang. ko ingat pangkat datok tu boleh bawak pegi kubur? bodoh punya dato'. tu baru pangkat dato'. belum lagi dapat pangkat lagi tinggi. stupid fucking dato'. Go to hell la.

tengok la, kalau bos aku call dato' fucking nie, dan cakap itu orang biasa je...tau la aku nak call balik mangkut ayun nie, dan aku bambu dia. go to hell la....!!!!

9 comments:

mizzyN said...

aku dengar KSU nak buat call survey ke opis2, hopefully bukan dia. kalo dia failnya dia berkomunikasi.

JohnJenin said...

pangkat dato tu kalau tak kena dengan budi bahasa, xda nya orang nak respek.

Eliz said...

budus budus... nyak nyakk!! arghhhh....stupid arrogant peeps!!

ouT oF My MinD said...

mizzyn:
biar betik beb...tp xpa, aku dh tau sapa sbnarnya yg call aku.

johnjenin:
betul betul betul

eliz:
mari kita head hunter dorang....zasssssszassss

azyze gomez said...

ida,
amacam, lu dah jejak indo blom? ade angkat perfume yang gua order aritu?

DrSam said...

orang begitu sebenarnya amat lemah. Gahnya pada nama dan berselindung pada kedudukan.

ouT oF My MinD said...

azyze:
blum aa beb. trip pospone sehingga diberitahu kelak. lgpun H1n1 skrng. payah skit la nk dpt kelulusan.

drsam:
yep..betul tu. menyampah betul orng yg salah guna nie.

alisha said...

abai kn je jebon tu weh...
kalo aku jd hg, aku TEMBAK DIA DGN SENAPANG GAJAH'..cm abg kus dlm citer seniman bjg lapok pulak daaa..!! hhehehhe

ouT oF My MinD said...

alisha:
tembak senapang gajah. aduh la limah...mati la abang...hahahhaha

Total Pageviews