Jun 18, 2009

ANAK TERBARU - CAMERA LOMO, GUMBIRANYA!!

....Hmmm......


Camera apa nie? macam mainan je...


Setelah lama ngidam benda nie, akhirnya tercapai jugak hajat. Takde dah leleh air liur lepas nie...Kalau best hasilnya, nantikan kemunculan fisheyes punya pulak....(sesepa - tolong lah bagi hadiah besday ini kat aku)..yea...yea...selamat masuk dlm keluarga camera aku....



nie packaging dia...cantik...lama jugak dalam kedai tu,
dok memikir camera jenis yang mana satu nak beli...rambang mata oooo



tu nama kedai yang aku beli...MOOKS CLOTHING CO. kat The Garden.
Orang kedai tu cakap, dekat pavilion pun ada jugak.




3 bulan sebelum tu, aku dah tempah camera lomo nie kat ROOM Mid Valley, Tapi sampai sekarang aku tak nampak barangnya. Satu hari tu, aku baca dalam majalah Time Out KL (TOKL), camera nie ada jual kat The Garden, tapi Tak dinyatakan nama kedainya...puas jugak cari. Tapi tak jumpa.
Jadi, hari nie extra rajin...extra bukak mata....akhirnya...tada....




Inilah hasil bakal berlaku dengan camera yang aku beli tuh....
gempak kan...Oh lagi satu, camera nie guna filem biasa. Bukan digital. Jenuh jugak lak nak hantar kedai pergi cuci.


THE 10 GOLDEN RULES
  1. Take your camera EVERYWHERE you go.
  2. Use it ANYTIME, day and night.
  3. Lomography is not an interference IN your life, but a part OF your life.
  4. Try the SHOT from the hip.
  5. Approach the objects of your Lomography desire as CLOSELY as possible.
  6. "DON'T Think"
  7. Be FAST.
  8. You dont have to know BEFOREHAND what you've captured on film...
  9. ...and you dont necessarily have to know AFTERWARDS, either.
  10. Dont worry about ANY rules.

OUT OF MY MIND bila dah dapat camera nie...lupa kejap DSLR. MizzyN cakap, aku memang dah gila sebab bila dah bubuh filem...tah apa-apa yang aku dah tangkap...hahhahaha. kompem le muka sendiri menjadi experiment.

Untuk extra info sila bukak web nie LOMOGRAPGY

7 comments:

Hazrey said...

I hate you. Hate youuuuuu..

Gila lah dapat lomo.. arghhh... take some of pic

thoyol said...

wah...

aku duk usya jer kat the room..
x sangka ko beli. Haha..

ouT oF My MinD said...

hazrey:
yeah...benci lah aku secukupnya. aku tak kesah....;p

thoyol:
aku dh booking dkt room tuh. lama sgt la. 3 bulan dh, xde cita apa2. aritu dorang ckp, sebulan boleh dpt. tp hampeh. cuba try pergi kedia mook tuh...mmg terus beli,takyah tempah. byk gak choice yg latest. Diana lomo pun ada...baru 400++.

Eliz said...

i volunteerrrrrrr jadik model!! Pegang botol kicap pun tak per smbil ko tangkap gambar. Satisfaction Guarantee!!!

ouT oF My MinD said...

eliz:
nnt pic ko dipecah kdp 4, yg nmpak lain part body ko...botol kicapnye ke mana...hehehhe

mizzyN said...

mama nak susu, anak ko yang sulung dengan no 2 dah minta perhatian.

paan sabri said...

wahh.. mmg tengah carik jugak. kalo lomo yg digital leh transfer dlm pc, mahal x? jawab kt blog saye leh? tq!

Total Pageviews