Jan 5, 2009

CUP CAKES


tadaa...inilah cup cakes cokelet rice versi unplugged


...hmmm...
Semalam lepas hantar barang cousin aku kat Bangi, tengah dok sembang-sembang, tetiba Mizzy N menyuarakan suaranya untuk buat cupcakes. Dia cakap, kita beli bahan, ko buat lah. Wah...wah...nasib baik mood aku baik je. Angin rajin pun sepoi-sepoi bahasa je menyapa. Apa lagi, bawak lak kelisa aku menuju ke pasaraya.

Yang bestnye. Dua-dua orang tak tau, apa bahan nak buat kek. Yang aku ingatlah, kena letak telur ngan butter. So, kitoarng dua belegar-legar la kat aisle bahan buat kek. Angkat letak. Angkat letak. Weh, apa nak beli nie. Mizzy N bijak sikit, dia pi usya kotak kek instant, tengok bahan-bahan. Kitoarng pun amik le bahan-bahan yang tertulis. Nasib baik le, tak beriya-iya cari bahan pengawet yang dibenarkan....hahahhaaha.


Baru aku tau, bila kita nak masak kek nie, bancuhan kita nie akan rata dengan sendirinye. Aku ye ye je, dok nak rata. nak bagi cantik...huhuhu. Sadis.


bahan-bahanye:
  • tepung gandum
  • baking powder - serbuk penaik (nie agak kompius jugak nak kena beli ke tak)
  • coklet rice - (bahan 1st yg dirembat mizzyN tanpa budi bicara)
  • essence vanilla
  • serbuk koko
  • coklet masak
  • butter


Hasilnye lpeas masak. comeinye dia kembung....


Balik je umah, aku buat le apa yang patut, ikut deria ke-6 aku. Tapi part nak masuk baking powder, dah agak ragu-ragu. Takkan aku nak letak sebotol kot. So, aku suruh mizzy N tepon mak dia. Nasib baik. Terima kasih makcik...jasamu dikenang. Hasilnye. mula-mula manis nak mampus. Last-last, sedap giler...


Nyum...Nyum. Sedap ooo..

Even aku nie tak berapa nak pandai masak, Tapi aku willing nak cuba tau. So, boleh kawin le aku pas nie...kehkehkeh....OUT OF MY MIND.


5 comments:

aida said...

ini bukannya blog resepi yg pastinya

aida said...

ini bukannya blog resepi yg pastinya

aida said...
This comment has been removed by the author.
mizzy N said...

aha nampak pun komennya. gebu2 cupcakenya, tak rugi melabur.

F I Z A F E Y A said...

terel la hg ida (and makwe mizzy tu) aku rs kertas balut kek tu pun aku taktau jns mcmmana nk beli hehehe

Total Pageviews