May 2, 2010

KONSERT ITU BUKAN UNTUK AKU

...hmmm...

Semalam aku gatai sangat nak ikut MIZZYN ngan tunangnya tengok konsert Double Trouble. So, ikutlah aku dengan berkoyan-koyan maknusia memenuhi Indoor Arena Bukit Kiara.

Aku bukanlah peminat hard core Wings mahupun Search. Kalau buat kuiz pasal dorang nie, aku mesti jawab 2 soklan je betul dari 10.

Aku adalah seorang maknusia yang sangaaaat tidak suka tempat yang ramai orang. Aku jadi lost dan tak tentu arah. Beberapa perkara bodoh jadi masa konsert nie pada diri aku. First sekali pastilah tidak boleh bawak masuk camera. Aku jadi hairan, DSLR tak dibenarkan bawak masuk...Tapi yang bawak video cam, camera dgital yang kecik yang canggih manggih lagi dari camera aku, lepas pulak. Hairan...

Yang pastinya, kalaulah aku nak amik shot yang baik sekalipun, ia agak mustahil...semua peminat berani mati group-group nie bagai nak gila buat aksi tolak menolak. Head bagging bagai. Dan pastinya...sangat sorry aku nak serahkan kat korang camera aku. Kalau ada jaminan RM6K...ok fine....kalau tak, sorry beb. Bukan camera je tak boleh bawak..air pun tak boleh.

Pastu..bila dah start show..aksi tolak menolak belaku. Kitoarng memang terkepit kat tengah-tengah alam. Bila dah start dalam 3 lagu...aku dah mula rimas, peluh dah mencurah-curah. Aku dahaga nak mampus. Aku ajak MIZZYN keluar...nasib baik dia nak layan aku. Thanx a lot my friend.

Part nak keluar satu hal...laluan exit masa konsert berlangsung..satu sahaja. Di ulang - 1 sahaja. Time tu bukan aku je nak keluar..ramai lagi sebenarnya. Orang sangat-sangat ramai dan kusyuk sangat tengok konsert, dah tak peduli kat orang lain dah. Aksi tolak menolak sampai terpenyek dan jugak sesak nafas terjadi...bayangkan nak naik tangga yang tak sampai 10 tu pun, 30 minit jugak gaduh...gila. Aku membayangkan...misallah jadi sesuatu dalam indoor Arena tu...mau semua mati kena pijak lah.

Bila dah dapat keluar...ngupanya ramai yang tak dapat masuk..kesian. Dan aku takmau dah pi konsert camtu.Tapi janganlah serik ajak aku...tunggulah aku cakap taknak dulu...ok.

OUT OF MY MIND bila kena raba...arghhh aku dah tak suci. Benciiiiiiii...!!



3 comments:

ouT oF My MinD said...

sian ko kene molest dengan jantan keparat itu. sila biasakan diri sebab lepas tu ko mesti akan rajin di ajak pergi gig.

Anonymous said...

arghh tidak...kenapa ada orng komen guna id aku...nie mesti mizzyn punya keja..arghhh rage

-out of my mind sebenar-

mizzyN said...

sape suruh x log out lagi len kali. har har har

Total Pageviews