May 16, 2010

MID LIFE KRISIS

...Hmmmm.....

Makcik saya cakap...
idup saya sebagai seorang yang single mingle lagi best...
nak buat apa pun tak kesah.
Tak mau mandi 2 hari pun takde sapa nak marah.
Nak bangun lewat sampai kul 5 petang pun...takde sapa yang heran.
Body orang single adalah untuk dirinya sahaja....(ini statement nak gelak..)

Pendek kata...
makcik saya cakap..tak payah lah saya gatai nak kawin muda.
Padahal makcik saya kadang-kadang lupa, umur saya sebenarnya sudah tua...cuma hati saya saja muda. camna tuh..??

Tapi apsal lately nie entry saya berbaur pelik dan semacam ye...?
saya pun kurang pasti...apakah yang terjadi sebenarnya kepada saya?
mid life krisis kah...??

saya tau kenapa saya semakin melankolik...sebabnya best friend saya lagi 2 bulan nak tinggalkan saya. Nak masuk alam rumahtangga. Saya sangaaat jeles dengan dia. Saya cuba sedaya upaya bergumbira untuk dia. Memang saya happy sebab akhirnya kata-kata saya dia dengar. Bukan apa..saya suruh dia kawin cepat, sebab saya rimas tengok dia dating macam orang yang tak pernah jumpa pasangannya selama sebulan...padahal..tiap-tiap hari tuh dating.



Kami sgt suka camwhore time saya tgh drive.
bestie saya tau, saya tidak boleh mantain my overdose cuteness while driving...

Tapi jangan risau...jeles saya adalah sebab lepas nie saya tak serumah dengan dia dah. Tak boleh dah nak pukul-pukul manja dia. Tak boleh dah nak marah-marah dia cam orang gila sebab dia buat benda tak logik. Dan dah takde pendengar saya menceceh bagai nak rak luahan hati saya.
Yang paling penting...dah takde orang nak kongsi bayar duit minyak kereta saya....arghhh. benci.!

OUT OF MY MIND bila saya dah malas dah nak cari bestie baru....

5 comments:

NenekPenne said...

alam rumah tangga kadang2 tak seindah mana pun....

azyze said...

nader the vader memang seorang kawan yang best. masa aku sambung degree dan dia masuk satu sem lambat, aku gila jeles sebab tetiba I am no longer her best friend, nak hangout selalu pun susah, dah tak share common stories etc. padahal kalau nak ikutkan, mmg patut la pun dia rapat dgn roomate dia at that time pasal diorang satu class, kan.

alhamdulillah nader the vader adalah kawan yang mengingati sampai bila2. it will be easier for you coz you work at the same palce. so jangan sedih2 okay :)

Anonymous said...

SAYA TERHARU!!!
kalau saya boleh nangis saat ini juga saya nangis keharuan.

:-)

Nader the Vader

DrSam said...

fulamak...kalau ramai geng the bujang club tak mandi 2 hari, boleh bangkrap kompeni minyak wangi :)

ouT oF My MinD said...

nenek:
itulah...benda yg kita harapkan, x selalunya jadi kan..dah baca blog u. u go girl...!

azyze:
yep hope so. tp skrng pun terasa gak lah. dia sibuuk sgt dating..huhu

drsam:
lagi lakuuuuuu adalah...;p

Total Pageviews