Jan 14, 2010

3 IDIOTS

....Hmmmm.....

Baru-baru nie Jackie ajak aku ngan MizzyN tgk movie hindustan...yep Jackie minah sarawakian yang kita tak akan percaya layan hindustan - ajak kitaorang. Dah la filem tu dia dah tengok sebelum tu, tapi disebabkan 1st time dia duduk seat paling depan, so...kali nie balas dendam...ambik seat paling belakang.....enjoyz giler dia....kami pun jugak.

Movie: 3 idiots
Lakonan - Aamir khan (dia hensem), R.Madhavan (dia comel), Sharman Joshi (dia funny).



Jalan ceritanya:
Two friends embark on a quest for a lost buddy. On this journey they encounter a long forgotten bet, a wedding they must crash and a funeral that goes impossibly out of control.

As they make their way through the perilous landscape, another journey begins: their inner journey through memory lane and the story of their friend–the irrepressible free- thinker Rancho[Aamir Khan], who in his unique way, touches and changes their lives.

It is a story of their hostel days that swings between Rancho college romance with the spirited Pia [Kareena], and his clash with an oppressive mentor[Boman Irani].

dipetik dari sini.


Aku suggest kat korang yang boring giler, yang dok sedey-sedey, silalah pi tengok cita nie. Best ooo....kiranya 3 jam tu tak terasa sangat...cerita dia lawak giler. Dan tak semua lawak itu lawak cliche...tak rugilah kiranya. Scenery dalam cerita nie pun memang cantik giler. Dan yang pasti, tengok hindustan di wayang tidak sama rasa auuuwwww dia macam tengok dvd kat umah. Pecayalah.

OUT OF MY MIND bila rasa nak pi layan lagi sekali...takpe, tunggu tanda * ini keluar, pasti dapat murah sebab bulan ini bulan aku dilahirkan...terima kasih GSC.

5 comments:

mizzyN said...

jangan lupa untuk aktivate kan call dan sms free 7 hari selepas bday anda.

sobsob, sudah tue.

flygurl said...

best ke citer ni?
ermm..leh pegi tgk nnti..

ouT oF My MinD said...

mizzyn:
baiklah....akan ku lenjan sesungguhnya.

flygurl:
best...best...pasti keluar wayang dgn tersenyum....pecayalh

JohnJenin said...

wah.. pakcik pon sedang mencari masa nak menonton. Patutlah Amir Khan digilai di India. Filem dia berlakon memang curlast...

Eliz said...

Tolong bawak daku kalo ko g tengok lagi! Sekian terima kasih

Total Pageviews