Jan 4, 2010

OUT OF MY MIND

..Hmmm....

Tahun nie nak buat entry apa?
Buat je entry cam biasa...

Nak expose tak..?
takyah lah...u can low profile...u kan x minat glemer-glemer nie. Janganlah buat entry smpai nak makan cokodok pun nak ambik gambar. Dah banyak sangat dah orang buat camtu...Tapi you letak pic you sikit2 ok lah kot....

Apsal lately nie entry u banyak sangat pasal tukar ofis nie?Bosan lah kita nak baca..
Oh ye ke...nak buat camna...saya excited sbb dapat keluar ke tempat lain. Tak kisahlah lepas tu orng kata masuk mulut puaka, keluar mulut naga...saya orang yang cepat bosan. sebab tu lah saya memerlukan paradigma baru untuk mencergaskan diri saya yang nak tua dah nie. Kalau saya terus melekat di kerusi dan selesa dengan apa yang ada, saya risau, saya akan jadi manusia yang tidak ada kemajuan dan juga menjadi makcik kecewa yang saya kutuk-kutuk selama ini....takpa...kalau awak tak minat baca entry saya, awak boleh lah skip-skip. Tapi..kenapa perlu saya ikut cakap awak? ini kan blog gila saya....


Awak nie umur berapa ye?
Saya...?? tanpa rahsia...umur saya muda lagi. Jiwa saya 18, angka dalam borang saya mungkin 27, tapi saya mantain 25. Ok ke jawapan saya nie...?


Tak banyak pun cerita pasal life awak...
ooo... life saya adalah sangat bosan dan boring. Saya orng yang bising dan perengus juga garang dan juga mempunyai amarah yang sangat hebat. Jadi orang takut nak dekat dengan saya. Jadi saya takde life sangat selain dengan buku saya, DVD saya, dan juga kamera saya. saya seorang yang pemalu yang pastinya. Oh ya...ini rahsia saya yang paling besar...saya tidak suka ke kantin atau cafe. Dari sekolah rendah sehingglah sekarang walaupun dah kerja, saya tidak suka ke kantin atau cafe. Jadi agak payah orang di institusi saya berada untuk kenal saya. Saya rela berlapar, makan di luar dan juga membawa bekal..kan saya dah kata...saya pemalu..itulah life saya. sadis kan....

Lagi..?? takkan itu je...
Apa lagi ye....soalan yang saya paling cuak bila orang tanya adalah soalan bila lagi nak kawin. Kalaulah saya pandai menilik nasib saya, takpun boleh membaca buku takdir saya, dah lama saya boleh jawab soalan ini. Tapi apakan daya, saya hanya manusia biasa yang mengharapkan kaum lelaki mengorat saya...Ramai kenalan saya tidak percaya saya masih single. Mereka siap cakap, adakah saya menanti seseorang...?? ya, saya memang menunggu seseorang. Seseorang yang saya dah suka selama 10 tahun...lama kan.
Tapi, saya seorang perempuan yang ortodok yang masih lagi percaya, lelaki perlu memulakan....jadi, terpaksalah saya memendam perasaan saya. Apatah lagi bila saya dengar dia couple dengan sesiapa...luluh hati saya. Baru saya faham apa itu erti patah hati...Tapi sekarang dia tengah single...apakah yang perlu saya lakukan...? menanti lagi 10 tahun?
Eh...kenapa pulak perkara ini saya ceritakan...tak apalah. saya pasti, dia tak akan baca entry saya ini....

Siapa MizzyN...kerap kali nama dia ada dalam entry awak...
MizzyN ya...ini blog dia. Dia sahabat terbaik saya sepanjang saya bekerja. Dia juga housemate saya. Dia seorang yang sabar menangkis serangan Out Of My mind saya...sebab itu saya sangat suka dengan dia. Tapi jackie bon bon...jangan risau, saya juga sayang awak.

Ceritalah lagi....
Apalagi saya nak cerita? tanyalah saya...tapi sambung esok je lah. Ada ke wartawan lain nak tanya soalan kepada saya..?

OUT OF MY MIND betul aku dengan wartawan yang sibuk nak korek rahsia aku nie...CES


Ini je dia belanja aku..penat aku jawab soalan dia

7 comments:

mizzyN said...

memang dah mereng

Eliz said...

hahaha nasib baik nama aku ada .. har har... aku dah lama tak mengila ngan ko nieh oiiii.,, aku rasa jiwa ku semakin tua... aaahaha walaupun angka masih belum mencecah 30..i lap youuuuu

ouT oF My MinD said...

mizzyn;
merengku dah tahap leher dh nie...

eliz:
i lap u too...tlg lah stop jumpa orng tua...series ko akan jadi tua jugak

Aznarina Aziz said...

aku rasa aku tahu siapa gerangan insan 10thn tu...orang itu ke??

ida said...

aznarina:
orang mana ina...???
klau aidil...dia nak kawin dh ujung bulan nie...

Aznarina Aziz said...

ahaksss...ade org len ke?aku igt aidil....org tu aku tak kenal la ye...

ouT oF My MinD said...

aznarina:
aku rasa....x kenal kot...aku diamkan aje slama nie..heheheh. agak frust jugak bila orng yg ko teka salah itu nk kawin...siap aku jd photgrapher dia lg dah tu, akan nikah di hari besday aku....arghhh

Total Pageviews