Jul 3, 2008

POLITIK

Apa yg korang paham pasal politik...??
kalau tanya aku, boleh lah aku jawab sikit2. tu kira nasib aku baik ler. sebab keja line aku skarang nie memaksa aku ambik tau pasal hal dunia dan hal ehwal semasa. Kalau aku kat tempat lain, aku x sure aku tau apa yang orang cakap. Dan pada aku, maybe go to hell la ngan semua benda yang korang cakap.

mostly kawan2 yang aku jumpa, tak ramai tau pasal politik or apa dah jadi kat dunia, unless somebody told them. Kesian gak aku rasa kat kengkawan aku nie. Tapi nak buat camna..mungkin pengaruh orang sekeliling dia yang mungkin tak minat dengan hal-hal camni.


Aku baru paham hal-hal Election or more to politik masa aku kena kerja untuk wat report masa Piliharanraya. Before this, jangan harap le aku nak amik tahu apa itu N11 or P11. Dan aku juga tak paham macam mana seseorang PM itu dilantik kalau BN menang. Sampai satu tahap aku anggap, Pak Lah dapat jadi PM sbb suma orang nak dia jadi PM..huhuhu (malunyer). Tapi sebenarnya, rupa-rupanya Pak Lah dipilih, sebabnya dia skarang presiden kepada Parti BN ini.


Baru le aku paham. Kesian aku. Hidup penuh dengan kejahilan.

Skarang nie, kecoh sana-sini orang tak puas hati dengan kerajaan. Bagi yang tak ambik kisah, biarkan je lah apa nak jadi. Asal dia boleh dapat gaji tiap-tiap bulan pun dah kira ok. Asal dapat Clubing tiap-tiap weekend pun dah kira bahagia giler. Tapi kadang-kadang sikap endah-tak-endah segelintir inilah yang kadang kala agak bahaya. sebabnya. Dia tak pernah ikut progress semasa. Dia tak pernah nak tau apa jadi kat dunia. So, orang camni, dia akan ikut je the flow apa orang lain buat dan senang pulak tu dipengaruhi. Percayalah. Ramai giler orang camni. Tak percaya, pi le survey di Mid Valley. Tanyalah. Tau tak apa isu yang paling latest sekarang nie, kompem tah apa2 dia cakap. Silap2 dia cakap pasal AF...huhuhu. Sadis.


Tak kisah lah. apa pun. Yang penting, aku dulu pun pernah gak tergolong dalam kelompok macam tuh...maybe time tuh..aku dah out of my mind.....!!

1 comment:

mizzy N said...

hari nie baru aku rajin nak baca posting banyak hurup ko ni. Kalau nak mmebaca kena cari mood tapi bab membebel kat blog sendiri best giler. aku no idea nak komen apa ektueli cuma memang kita kena ambil tahu hal keliling kita. walaupun aku clueless bab sejarah negara sebab tak rajin ambil perhatian dlm kelas dulu, tapi skang ni kena la rajin2 amek tau, kan?

Total Pageviews