Jul 28, 2008

CUTI

Aku memang sangat suka cuti or a.k.a bermalas-malasan. Dulu masa aku kt Kolej, aku cuba sehabis baik untung ponteng kelas apa yg patut. Dan sekarang nie pun biler dah keja pun lebih kurang camtu lah. Tapi takde le dasat sangat mcm time study dulu.
Buktinya. Dah 3 tahun aku kja, cuti terkumpul aku slama nie tolak aku dah guna smpai tarikh nie, tinggal lebih kurang 50++ hari lagi. Banyak giler. Kalau bawak ke depan, of course le cuti aku jadi 70++ hari. Wargh...apa aku nk buat dgn cuti yg banyak tuh. Mmg le boleh simpan utk masa depan. Tp allow dlm 14 hari je. Balance? entah la.
aku dah banyak kali try nak amik cuti just lepak2 kat umah. Tapi semuanya tak menjadi. Banyak benda nak kena pikir bila nak cuti nie. So, stakat nie aku just abiskan cuti aku dgn travel ajalah.. tu pun bukannya aku travel lama-lama pun. Dan slalunya aku travel time bersangkut paut dgn cuti umum. So, aku just need to apply cuti yg skit aje.
Orang admin selalu jeles ngan aku sbb cuti aku byk lg. Aku pun tak tau nk ckp apa. Kalau boleh dibagi cuti aku tuh, aku akan bg je sorang 2 hari. heheheh...baik tak aku.
Aku bukannya nak cita pasal apa pun. Sebabnya, hari nie aku plan nak cuti. Dengan keadaan kesihatan aku yg agak tak ok nie, pagi td time aku bangun tido, mmg plan nak antar SMS kt boss aku nak ckp aku amik EL aje. Lagipun, hari nie aku takde keja apa nak buat kat opis. Mmg boring. Kalau le aku boleh amik cuti....
baru aje kejap tadi, ahkak kt tmpat aku remind kan aku pasal dinner mlm nie ngan MTIB. adoi. rasa penat sgt nk pegi. Dlm hati nie, pikir nak cuti aje. Dalam dok pikir2 tu, ada gak cadangan akal aku nie nak amik cuti esok. Tapi, dah diberitahu pulak esok ada meting kat MOA pasal MAHA. warghh...byknye nak buat (kononnye la).
hai...bile lah aku boleh cuti nie. Boleh gak rayau, cari kasut. Dah 3 bulan aku tak beli kasut. Penatnye otak aku time nie. Maybe aku dah OUT OF MY MIND kot...
p/s - nak cuti ari jumaat nie. harapnye dpt le.

1 comment:

mizzy N said...

ko bagi ala golden hand shake dgn dorang ahh, satu hari cuti bersamaan RM xx.. Nyea nyea

Total Pageviews