Dec 29, 2009

SEDIHKAH AKU....ATAU KORANG YANG BERSEDIH...

...Hmmm....

Tadi masa baru sampai kat ofis...aku terserempak dengan seorang bos satu stesen radio nie. Pada hemat semua orang, senior terutamanya...kalau terpilih untuk masuk ke stesen itu, maka kita adalah orang yang terpilih dan bagus....

Tapi pada hematnya...kami terutamanya aku, tak hingin langsung nak masuk ke situ. Dah beberapa tahun aku melobi untuk mintak ditukarkan ke tempat lain. Aku tak mau dah satu bumbung dengan stesen radio itu....dengan perangai hulu semua orang dalam tu, buat aku sakit kepala dan nyampah tahap maksima.

Ok...balik pada cerita aku terjumpa dan hakikat sebenarnya dia sebenarnya menunggu untk "bercakap" dengan aku.

Aku sampai, masa aku nak membelok kereta masuk parking, aku nampak dia. Aku tak minat sangat dengan Boss ini, kerana dia sangat bermuka-muka. Jadi bila aku dah park kereta, aku take my own sweeet time dok dalam kereta. Malas nak terserempak dengan dia. Lepas, 15 minit aku buang masa, aku keluar...buat-buat bukak bonet segala....

Tiba-tiba.......suara yang aku tak suka kedengaran....(sebahagian dari cerita je nie...)

"AIDA....."
"hah...ye aji...."
"Dah dapat dah surat tukar..."
"belum....."
"tapi awak dah tahu kan awak ke mana..."
"a'a....ke TV..."

"takpe....awak jngan susah hati....nanti bila awak ke sana, kita usahakan tukar awak ke masuk balik ke radio..." - aji ni memang poyo....dia cakap camni kononnya nak kita rasa terharu sebab dia prihatin dengan kita. Tapi padahal.....

" takpa lah aji...lagipun memang saya sendiri yang request nak ke tv....nak rasa dunia baru pulak.." terus dia terdiam.....ayat poyo dia berjaya aku cantas....hahahhahah....setan betul hang nie ida....

"baguslah awak ke tv...sayang dengan apa you blajar selama nie kalau ke tempat iklan....at least dekat tv, awak boleh sambung apa yang awak dah tahu..." ces...ayat cover malu....

Itulah kisahnya....aku rasa pelik sebab orang anggap aku kecewa gila sebab tak dapat nak terus berkhidmat kat stesen itu....sedangkan.....sedangkan...sedangkan....

haih.....hanya korang-korang yang memilih jalan untuk menjaga periuk nasik masing-masing je buat camtu...aku suka periuk nasik aku tunggang terbalik....nak buat camna...memang perangai aku camtu....

Kisahnya ....nama-nama kami nie disenaraikan, kemudia orang-orang di stesen itu buat vote memilih siapa yang dioarng suka untuk masuk ke situ....

Nama aku tak termasuk calon kegemaran ramai...maka terpaksalah aku cari kotak lepas nie.

dan nama yang terpilih semuanya jenis...play safe...(mesti diorang guna jenama DUREX nie)....hahahhaha

OUT OF MY MIND OUT OF MY MIND.....



nielah insan terbuang dan tidak dekehendaki...
sapa nak aku...cepat....

1 comment:

mizzyN said...

aku nak, meh duk bangunan sini.

Total Pageviews