Nov 17, 2009

AKU JADI MAKCIK? BIAR BETUL BEB

....Hmmmm.....

Hahahahaha.....nak gelak dulu. Benda tak lawak pun. tapi saja nak intro dengan gelak....

Tetiba semalam adik laki aku bagitau sesuatu (bukan adik suami aku, sebab aku takde laki lagi. Tapi adik aku yang lelaki...)

dia bagitau kat aku ada dua berita. Satu baik satu tak baik, Pastu dia gelak-gelak...aku cuak.


"oii...cepat lah cakap...kedit aku ada singgit ja nie...apahal."

"Relax aaa...jangan aa marah-marah along"

"nie apahal panggil aku along pulak...buang tebiat ka?" biasa la...orang utara kan kahaq sikit.

"Aku nak jadi daddy...." pastu dia gelak-gelak happy...

"dah tu...apa yang berita tak bestnya" aku kan kakak yang takdak emosi.....mestilah terus direct to da point.

"dah lin pregnant....kami takleh la pi holiday nanti...kan tiket dah beli bulan may punya.." cis...itu berita tak baik dia...hampeh.

"oklah daddy...congrat. jangan lupa tinggal anak hang nanti sebulan dua...aku nak uli cukup2..."



Nie lah pasangan yang bakal menukar gelaran aku.


weh, taun depan aku jadi makcik tuh.....gempak seh. Tak pernah termimpi aku nak ada anak sedara. Tak pernah berangan pun. Aku rasa adik aku kawin aritu atas dasar cam nak cari housemate permanent je....heheheh....

Sebelum tu aku dah remind adik aku....jangan panggil aku maklong....tak glam...tak vogue...tak diva...tak class...panggil aku along ja...aku bukannya mak kepada sapa-sapa lagi yang sesuka nak panggil aku maklong....hahahha...harus gila kuasa dulu..

OUT OF MY MIND bila tetiba teringat tiket holiday itu adik bertuah aku tak bayar lagi. Cepat-cepat SMS...
"tak kiraa...hang pi ka...tak pi ka...tiket kena bayaq gak. hang suruh aku belikan, bukan hang mintak aku hadiahkan...terima kasih ya daddy."



P/s: Harga tiket tu RM80.00 je....hahahhahaha...sadis tak aku?

4 comments:

mizzyN said...

selagi takdak anak sendiri selagi tu tiada gelaran mak ye? haha rm80 tu bagi hadiah aje kat mrk :P

JohnJenin said...

Mak long tetap mak long. Jangan kamu lari. Hahaha

ouT oF My MinD said...

mizzyn:
yea...no mak mak mak...lain aa kalau dia nak panggil mummy ida...iee kiut eh.

pakcikjohn:
maklong...? apa tuh....? ;p

Eliz said...

Wahahahah welcome to the makcik kelab!

Total Pageviews