Sep 5, 2009

PTPTN - APA TU??

...Hmmmm.....

Aku syukur....sangat bersyukur sebab:-

AKU TAK KENA BAYAR HUTANG STUDY - YAKNI PTPTN!!

Aku di support sepenuhnya oleh MARA. Dari tempat penginapan, sampai lah aku diberi elaun tiap-tiap bulan untuk sara hidup. Masa Study, aku agak kecewa dengan kegagalan aku masuk Universiti. Jealous sebab tak dapat nak beli itu dengan ini macam budak UiTM, HP baru...dapat pakai keta lagi. Huh....sangat jeles. Duit elaun yang dapat pun, hanya cukup-cukup nak beli kertas A4, ink printer dan jugak disket (masa Disket masih lagi bermaharajalela la..Adik-adik, taukah apa itu disket?).

Tapi lani....aku mampu tersenyum dengan GAH nya dengan kengkawan aku yang sedang keluh kesah sebab hutang PTPTN mengejar. Dah tu, siap bangga lagi cakap aku takde hutang kecuali hutang yang aku buat sendiri sekarang nie...hehhehehhe.

Jadi, kengkawan aku sekalian, bersabarlah ye....ala, bukan banyak pun...10 tahun lagi habis lah...hahahhahahahha

OUT OF MY MIND aku bila dulu masa study, dalam bilik aku yang 10 orang, sorang je yang ada HP. Pakat-pakat pakai la, cukup bulan...cari no dlm bil, bayar....sadis betul time tuh...

P/S: Tak salah aku, dulu ada lagu Misha Omar - pulangkan yang memang ditujukan khas utk peminjam PTPTN nie kan....;p

11 comments:

mizzyN said...

Xp

fizafe said...

sepakat membawa berkat, patutnye hp yg korang pakat2 guna tu di framekan hehehe... byk jasa kpd negara tu ida

azyze gomez said...

aku takde pun salahgunakan duit ptptn beli henpon mahupun gadget2 getis yang menjadi trend di zaman belajar... tapi aku tetap sadis membayar hutang (walaupun tak sampai 15 hebu)

mungkin kerana aku tak beli henfon, tapi menyumbang kepada industri cetrom petaling street kot? akutak rasa bersalah pasal aku keje Dj dulu kan eheheh. boleh??

ouT oF My MinD said...

fizafeya:
tuan empunya pun dah x ingat sapa...x salah aku masa tu dia pakai alcatel. sorang lgi pakai ericson yg ada antenna besar tuh....

azyzye:
boleh...boleh...boleh...

mizzyN said...

azyze, aku ingat sebekas cd cetrom itu!

ouT oF My MinD said...

mizzyn & azyze:
cop cop cop...cetrom tu apa??

mizzyN said...

chetak rompaks = cetrom

ouT oF My MinD said...

ooooo......

TuRf 'n' PoWeR said...

betul...aku setuju ngan hang....dulu pun frust sesangat...yelah kengkawan masuk tempat GAH....kolej kita tuh takde orang pun kenal....but at the end..bersyukur sangat sebab aku kuar kolej cuci kaki....takyah nak pikir2 soal nak hutang piutang keliling pinggang

ouT oF My MinD said...

turfnpower:
kalau PTPTN menjadi topik perbualan, aku slalu terdiam. jadi bimbo. sbb tak paham n takde pengalaman. syukur kan yit....dulu zaman tak reti nak nilai..tu yg jeles melampau. skrng...tebalik...

TuRf 'n' PoWeR said...

syukur giler beb...aku sekarang suka nyakat sepupu sepapat yang seangkatan yang selalu pening kepala kena bayar loan study balik...pikir2 balik...sapa lah nak bagi aku RM 265/sebulan untuk sara hidup sekrang nih....rasa nak masuk KPM je balik....wakakakka

Total Pageviews