Sep 10, 2009

INDON & AKU (TAK...KAMI TIDAK BERPACARAN. JANGAN BUAT FITNAH YA...)

....Hmmm....

Semalam isi minyak keta. Pekerja Indon kat situ tolong isikan. Aku tengok dia tolong isikan. Bukan sebab tak percaya...tapi sebab rasa cam kurang asam kalau aku dok tunggu dalam keta.

Mamat tu mungkin gelisah sebab aku dok peratikan dia...so, dia start tanya aku. Dan aku rasa, dia baru sampai di Malaysia, sebab slang dia masih pekat Indon lagi:


Indon: Kereta ini tahun bila ya?
(
aku x pandai sgt slang indon nie...lebih kurang je lah)

aku: ...hmmmmmm......2006.

Indon: Ini Kancil ya....


aku: tak....Kelisa...

Indon: produksi Malaysia ya...


Aku: a'a....baguskan...(sambil buat muka perasan bagus).

Indon: iya...sangat bagus....


Tau pun bagus buatan negara aku....Negara korang ada apa? Kijang, Jimmy..kereta kuda? ambik la...kami tak hingin nak maling pun....korang lagi teruk...kerta Unser jadi Kijang. Kononnya ingat tukar nama kereta tu, boleh jadi buatan korang ke...???

hoh..???!!! apa kaitan statement nie dgn perbualan aku tadi?
takde apa...cuma semangat kenegaraan yang extreme.....yeah...MALAYSIA BOLEH.



Ini akibat bila Lembu cuba nak mengorat Kelisa....(2007)


OUT OF MY MIND..OOOUT OFFF MYYY MIND....

4 comments:

intan izani said...

berbanggalah dgn kereta buatan malaysia.... ;)

mizzyN said...

ko memang out of your mind. gambar buntut kelisa kena french kiss dgn gen2 tak de amek pun.

ouT oF My MinD said...

intan:
sangaaat bangga dgn kereta kelisa nie. tiada tandingan. nak beli mini cooper x boleh. lgpun...nie boleh berlumba dgn swift tau..jgn x hengat.

mizzyn:
french kiss dgn gen2 tu, xde la mengalami alahan yg teruk sgt. jd...xyahlah tunjuk.

PROFkusut said...

hikkkk..
yup bagus semangat kenegaraan anda ...

saya dtg singgah ni..
blog walking..:)

Total Pageviews