Jul 18, 2010

AKU MEMANG PERANGAI NENEK

...Hmmmm.....

Ya, perwatakan aku sangat perempuan moden.

Tapi dalam otak aku....aku masih lagi perempuan yang datang dari kampung, yang masih lagi berfikiran ortodoks bab-bab adat/adab seorang gadis. Nak mencebik...cebiklah. Sungguh. Aku sangat makcik-makcik, nenek-nenek bab itu.

Pada aku, tidak manis sekiranya seorang gadis stay di rumah keluarga lelaki tersebut tanpa ditemani oleh sahabat gadis itu atau ahli keluarganya. Kalau perkara itu tak dapat dieelakkan, fine..aku tak kisah. Logik. Tapi, kalau benda itu dirancang, aku sangat tak suka. Bukan sebab risau jiran tetangga berkata. Tetapi lebih kepada menjaga maruah keluarga si gadis itu sendiri. Ye, la...mau ke kita nak biarkan orang cakap, mak bapak tok nenek kita tak ajar benda-benda yang tak manis si gadis perlu elakkan? mesti tak mau kan.....

OUT OF MY MIND bila kawan aku tak pecaya aku mampu mengeluarkan peraturan-peraturan sebegini dari mulut aku yang lancang ini....ngeee...

2 comments:

NenekPenne said...

ya betul..saya setuju dgn pendapat kamu...

saya pun mcm kamu, walaupunn saya moden tapi fikiran saya juga adalah ortodoks dalam soal2 begitu...

dan saya juga tak suka menengok isteri orang bertepuk tampar dgn suami orang...ohhh sungguh keji ok...

ouT oF My MinD said...

NENEK:
lagi satu..bila isteri orang dan laki orang bergurau senda yang berbaur sexual..tak sesuai. tau la nak warm up utk persediaan mlm, tp plz lah...geliiii

Total Pageviews