Feb 8, 2010

BILA PAKSU DAH KAWIN

....Hmmm..

Semalam Paksu aku dah selamat jadi suami orang. Macam tak pecaya pulak. Yelah..beza dia ngan aku 2 taun je. Sebab dari kecik sampailah dah layak jadi mak orang nie, aku tinggal ngan tok ngan wan aku (tok wan = granpa ngan grandma le). So, paksu aku nie boleh la diriwayatkan macam abang tak berdaftar aku.

Kami memang rapat giler. Dulu siap tidur sebilik. Itupun dulu la...masa tak kenal jantina laki pompuan. Lepas dia masuk skolah menengah, dia kena dok asrama. Bila balik asrama, dia tak mau dah tidur satu bilik ngan kami (aku ngan adik aku). Bengang giler aku masa tu...memang aku cop dia dah sombong giler. Lupa daratan segala lah. Gap makin besar, sebab aku tak paham. Tapi tu dulu. Sebelum period datang.

Bila dah tau kenapa dia perlu bersikap camtu, barulah aku cool balik. Dan rapat balik ngan dia. Bodoh giler aku dulu....

Semalam, masa dia dah jadi laki orang, aku rasa kehilangan lagi. Sebelum nie adik laki aku dah selamat jadi laki orang. Nie dia pulak...sudah....

Selain dari reason bodoh tu, yang buat aku cam garu kepala sikit adalah alasan aku hidup solo molo single mingle nie dah terkurang satu. hish....hish....haih.....

Sebelum nie aku, alasan aku..."Tunggu aa paksu kawin dulu...baru la cek follow..."

Hah...nie paksu aku dah lepas, apa alasan aku nak buat lagi. Ini alasan logik yang aku cover line ngan family aku. Kononnya ayat berhemah lah nie.

Takde lah family aku nie kobar-kobar sangat nak aku kawin...sebab depa nie tau, aku kan rock n roll. Tapi, suara-suara sumbangsih nie, biasalah mestilah nak berbunyi gak. Aku abaikan je. Meluat dah dengar...lepak la dulu. Bukannya umur aku dah masuk angka 3 lagi pun...

Situasi aku...bila menyebut family, aku bukanlah merefer kepada mak dan ayah aku je. Tapi memandangkan aku nie cucu sulung, maka-

mak sedara dan jugak bapak sedara = adalah mak bapak aku.
sepupu sepapat = adalah adik beradik aku

Jadi kalau mak betul tak berbunyi sikit, mak-mak lain pulak dok bergurau senda berbunyi...
Dan semalam, dorang dah pesan..

"dahling...kalau nak cari calon, jangan la cari jauh-jauh. Tak larat nak drive jauh-jauh. Cari jelah orang Kedah ke..Perlis ke...dah le."

Hahahahaha...yelah saudara-saudara ku sekalian.

Ayat-ayat nie keluar bukan apa. Adik aku dah sambaq orang Johor. Paksu aku pulak orang Nogori...mana tak penatnya dorang nak drive jauh-jauh. Lepas tu nak terkejar-kejar balik Kedah pulak...kesian dorang,....Menantu-menantu sebelum nie, semuanya dekat-dekat je. Kentut pun dengar. Bila part kitoarng, jauh-jauh belaka...

oppsss bukan kitoarang. Adik aku ngan paksu aku..hehehehe.



Si baju pepel masih lagi single..chef di hotel terkemuka.
sila tinggal pesanan untuk memesan sebarang masakan...


nie entry saja nak hapdate blog sebab lama tak hapdate...
OUT OF MY MIND sebab calon yang aku suka orang nogori jugak...kalau le dapat cakap kat dia kata aku suka dia....
beeesssstnye (dengan nada gatai yeee).

4 comments:

mizzyN said...

kalau dapat paris! (bukan perlis)

Rina277 said...

sblm terlepas n melopong elok la ko ckp jer..tp dgn cara berhemah la..bkn dosa pun..

thoyol said...

auwwwww.....

ekau suko oghang nogori yo??

hahaha... gudluck there..

ouT oF My MinD said...

mizzy:
paris.....oh i like....

rina:
mmg x dosa rina, tapi aku nie kan pemalu....huhuhuhu..

thoyol:
suka aja...

Total Pageviews