Feb 19, 2010

SERENDIPITY

....Hmmm....

Ini cerita 2 minggu lepas....

Aku dilanda ngantuk yang overdose. Dah masuk bulan ke-2. Aku still dok lepak-lepak. Orang kata best lah...aku kata, best kepala hotak apanya. Kalau 2 minggu tu orait la lagi. Nie dah masuk bulan ke-2. Orang pregnant pun dah masuk bulan ke-2 dah hilang excited nya...(pandai je aku kan..).

Aku boring.
Keluar lunch, baca paper. Nak balik opis belum kul 1....
Start keta, aku ajak Naderie merayau.
Pi mana....??
Tak tau
....Time Square? Mid Valley?....weh cepatlah..mana nak pi nie...???
Dah jalan separuh Bangsar.....Jom pi Ikea...jom....
Kononnya nak cari hadiah kawin kat pakwe tak jadi.
Puas pusing satu Ikea, aku cuma beli gelas 6 bijik = RM4.90.
Oklah tu....paking free.

Gelas tu kononnya nak bawak balik kampung. Raya taun lepas aku dah beli 3 dozen. Bukan boleh beli gelas mahal-mahal. Sepupu-sepupu aku semuanya perangai mengalahkan jin. Jadi beli gelas murah, tapi ada jenama IKEA. Kononnya kalau jamu orang, ada jenama IKEA kat punggung gelas, orang kampung teruja la sikit bila minum. Takde lah diorang terasa sangat jamu diorang dengan gelas murah....

Ondaway balik, lalu Bangsar...
Di tepi jalan, aku perasan sesuatu yang best...memang best giler lah.
Teruja ooo time tuh. Tak sia-sia aku bagi 2 bijik kereta pintas aku time jem. Rupa-rupanya ada hikmah beb....

aku nampak dia....
dia usya keta aku...
aku dah lambai-lambai kat dia ala-ala miss universe..
dia dah perasan aku...dia senyum...fuuuu...bisa gugur jantung gue..
aku balas balik senyum gatai aku...
dia pura-pura buat sign nak tumpang...
aku poyo-poyo suruh dia masuk....
traffik sangat jeles...
aku tepaksa jugak teruskan pejalanan..
kami senyum.....

tetiba....di radio...
lagu HERO - Enrique Inglesias
(yang aku suka gila ...dan pasti aku jatuh cinta kali ke-2 kalau pakwe aku bg kt aku)

waaaahhh....petanda apakah ini....???
terus aku jatuh feeling....

Naderie kata ini serendipity..??
HAHAHAHAHA......mungkin...

Tapi yang pasti, aku suka dia tahap aku boleh terima dia dalam hidup aku.
Naderie tanya, ada ke suka orang tapi tak boleh terima dalam hidup...
kompem lah ada...ramai sangat.....
Sudah...semenjak bila pulak aku pandai jiwang nie...

Dahling, jangan le OUT OF MY MIND lebih-lebih.
Nak cakap pun takut....ada hati nak feeling-feeling...





3 comments:

mizzyN said...

hohohohoho

serendipity -
1.good luck in making unexpected and fortunate discoveries
2.Serendipity is the effect by which one accidentally stumbles upon something fortunate, especially while looking for something entirely unrelated. .

Eliz said...

best of luck!

thoyol said...

hoho..

another drama on the way. yeah..

anyway keadaan ko dah sama dgn aku. dah 2 bulan but yet aku takde buat ape2 significant. FB, Blogging dah muak..

Best? Kepala hangguk diorg laa. Takkan nak makan gaji buta jer. Adoi..

Total Pageviews