Jul 3, 2009

TIE DAN KEJAYAAN MLM

...Hmmm...

Kelakar aku tengok iklan Hai-O kat tv. Kejayaan ditunjuk dengan memakai tie - dalam rumah, pergi jalan-jalan. hahhahah....mesti ke kejayaan tu diukur macam tu? dengan memakai tie?

Kawan yang tak berapa rapat dengan aku, pernah join Multi Lavel Marketing (MLM) nie. Dia terpaksa mengeluarkan kos dia dulu, sebelum meraih keuntungan. Produk dia nie, cth: dari 10 dia ambik, 3 je yang jalan. Yang lain, dia mintak aku tolong tanyakan kawan-kawan aku yang lain sekirannya berminat, sebab dia nak jual murah je (ini dikira MLM jugak ke).

Aku tak pandai sangat bab-bab nie. Cuma aku rasa, kalau nak berjaya dan pakai tie macam diorang nie, korang kena extra rajin, extra tebal muka. Sekian terimah kasih.


Takde ke yang pakai kerta Mini Cooper ngan VW beetle.
Tak nak la join MLM camni, kena beli Merc ngan BMW je. (pic source dr google)




Sapa nak kaya, cepat pahami carta ini. Aku tak paham, jadi jangan tanya aku ya.



sila pakai tie dan blazer.


OUT OF MY MIND aku dok tergelak sorang-sorang tengok iklan nie..mintak maap dekat peserta-peserta Hai-o. Bukan sengaja...;p

3 comments:

mizzyN said...

"terima kasih pemasaran pelbagai tingkat kerana menbawa saya melancong sana sini, kalau harapakan gaji laki saya sampai bila lah nak jejak ke negara itu, itu dan ini"

thoyol said...

i can't say much about this..

but if i cant earn my money using my brain, effort and expertise, i don't consider that it is a way to gain money.

and selling normal stuff with overpriced tag just to cover your incentive is definitely not one of it..

ouT oF My MinD said...

mizzyn:
yo lah tuh...

thoyol:
yep..betul tuh. barang-barang dia sgt overprice. riban-riban. tekejut gak aku. tp kalau x overprice smpai camtu, camna nak balik modal yang diorang labur smpai beratus-ratus ribu tuh.

Total Pageviews