Jan 18, 2012

PASSPORT DAH K.O

...Hmmmm...

Kat sini aku nak kongsi beberapa perkara yang boleh jugak lah jadi rujukan buat korang, dan reminder untuk aku. kenkadang, benda tu kita dah tau, tapi kita saja tak pay attention. padah betui....


  • passport sila renew klau 6 bulan lagi nak mati. Jangan na verangan nak gi travel dalam tempoh 6 bulan sebelum di expired tu. Buat naya je.
  • Walaupun passport boleh disiapkan dalam masa 2 jam, silalah lah jangan buat last minit macam aku. malam nie nak pi oversea, petang tu baru gedik nak pi renew. Lebih malang bila hari yang ko sangat urgent adalah hari mesin buat hal. padan muka kau....Nasib baik atas budi bicara imegresen dengan bukti kukuh, diorang mampu tolong aku. kalau tau...say bye bye lah kat percutian oversea kau.

lain-lain info:

  • Naik keretapi murah ye dari KL-hatyai. dalam 69 hengget camtu. Nie 1st time aku nak naik ketapi malam-malam....tak sabaqnyaaaaa.
  • Sila pastikan bila korang book tiket flight, tengok banyak kali tarikh dan masa. tengok tengok tengok dan double tengok. Kalau tak, sia-sia kau sampai kt airport rupanya tiket ko betarikh semalam. ini sangat babi...
  • bila dah genting tahap maksima dalam apa jua urusan penting kau, jangan sesekali kau gatai nak pi blow rambut....ieeee poyo siooot. nak amek gambaq passport pun nak blow rambut. ko memang perangai buruk.. semenjak bila tah gedik...
wokeh, mau siap-siap.
super excited nak naik ketapi nie.

OUT OF MY MIND bila aku salah tgk tarikh flight, dah ke airport, patah balik, balik umah dan sambung tdo.

1 comment:

telor power said...

...tinggalkan jejak jap, sat lagi dtg balik bz hehehe

Total Pageviews