Mar 9, 2010

GAYTHERING BLOGGER - TAKDE GAMBAQ

...Hmmm.....

Banyak benda sebenarnya nak update. Tapi masa masih tak mengizinkan. Sekarang nie aku sangat sibuk kena buli. Ye lor - budak baru katakan. Tadahkan je lah. Tabah weh...tabah....

1st nak sentuh sikit pasal Gaythering Blogger baju merah. Memang happening. Aku ngan MizzyN sampai agak lambat. Kalau tak dah tepat kul 3 dah sampai kat lokasi. Tapi memangdangkan peta dan arahan yang disediakan sangat "banyak", jadi aku sesat.

Dah la jem gila kat tengah-tengah hutan. Tak paham aku...apahal lah nak jem sangat. Agaknya suma umat manusia kat Kolumpo dan kawasan sekitarnya, semua sepakat nak keluar ramai-ramai nak penuhkan jalan agaknya. Ok...paham...bukan kami je gatai nak pi gathering pada Sabtu 6 Mac tu...orang lain pun.

Dalam dok jem tu, sempat lagi aku ngan Mizzy-N dok main agak-agak orang dalam keta lain yang pakai baju merah, mesti nak pi lokasi blind date tuh. hahahhaha....poyo. Maklumlah, aku nie tak pernah pi blind date dalam kadar jumlah orang yang besar...jadi agak teruja. Ye lah..kami jangka mesti ratus-ratus yang datang punyalah. Tapi...lega, tak ramai sangat. Bolehlah lah poyo lebih sikit....hahahahhah.

Lagipun air mineral kita orang beli tu bukannya banyak pun....
Maklumlah orang gomen dapat gaji awal.....itu je yang mampu.

Disebabkan kitoarng tak pernah sampai kat Hutan Rimba Komanwel, aku dengan innocentnya park keta kat luar. Kebetulan ada sorang brother blogger dengan family dia pun park kat tempat yang sama gak. Aku tanya ko...ko tanya aku, kitaorang pun jalan lah panjat bukit tuh. Pastilah aku ngan MIzzyN yang juara jalan depan.

Tetiba kitoarng nampak abang tu ngan family dia patah balik. Kitoarng buat tak kesah. Jalan jugak....Ego beb...Ego.

Bila dah suku jalan kitoarng naik, berenti jap tercungap-cungap. Abang aiskrim lalu. Dia kesian tengok kitoarng yang dok ngusung kotak mineral water tu, terus bagitau....

"Kenapa tak bawak keta naik....jauh lagi nak jalan dik..."
"oooo ye ke...keta boleh lalu eh...." innocentnya aku....
"a..a...lagipun bukit nie tinggi..."

sudah....
disebabkan naik bukit tu sambil memikul sekotak mineral, membuatkan aku tak payah lagi excersise selama 3 tahun....arggghhh....sayang lemak aku...terbakar....arrhhhh....

tambah lagi, bila aku kena lari turun bawah ambik keta pulak. MIzzyN langsung tak simpati ngan aku. Tapi takpa lah....aku rela. Kalau biar MIzzyN bawak, pastinya "title" ini akan muncul dalam blog Ondasence:

MASUK GAUNG AKIBAT TAK RETI MEMANDU.


hehehe...ampun...nadhrah.
Bila dah sampai....akibat VVIP sangat... kitoarng tak dapat goodies. Tapi takpalah, at least aku yang tak bertuah nie menang jugak cabutan bertuah...Korang ADA???



Bab membuli budak memang no. 1 mamat nie.




Aksi bahaya nie..
Hanya lakonan semata-mata



OUT OF MY MIND bila aku tidur, aku trauma sekejap. Terasa sesuatu. Adakah akibat mulut celupar ku...Tapi bak kata MIzzyN, kata-kata itu terkeluar time kat jalan raya. Apakah kaitannya....
saja nak buat cerita lah beb ;p

6 comments:

mizzyN said...

puaka sungguh tajuk berita fantasi ko. kalo aku mati masuk gaung, ko la orang pertama yang aku hantui.


hohohohohoh

JohnJenin said...

cerita pasal 3tahun terbakar lemak sebab panjat bukit, terus pakcik teringat malam ni final biggest loser asia. hahaha sori off topic.

btw, nampak seronok gath blogger nih. sampai si zara turun dari johor. respek lah..

@cu SaYaNg said...

mmg x de goodies pong...
acu yg smp awl pun x dpt..huhuhu

Kujie said...

ramai gak yg patah balik g ambek kereta.

nak save gambar intan tu ye..

kejap sgt kita jumpa belum sempat beramas mesra.........dah hujan!

outofmymind said...

mizzyn:
aku kan pelanggan setia metro..haruslah tajuknya kena bombastik. baru orng nk baca. lgpun...stakat ko jd hantu, kompem x takutlah.....

johnjenin:
sebut pasal biggest loser asia...baru teringat smlm final..wat penat je dok followe every week, smlm boleh telepas tgk. frustnye.

acusayang:
ooo xde ek. takpalah. yg penting...happening.

kak kujie:
ingat kita je konbankan lemak...ramai lg ngupanya...hehehehe.hujan tu kasi isyarat suruh buat gath lg tuh.

Raziff Lokman said...

...kalau kita jalan jugak sampai atas hari tu...mau slim @ tak pun...pitam!

Total Pageviews