Feb 28, 2013

JOM PUTIHKAN KULIT

...Hmmmm...

Kenapa orang melayu sangat obses nak cerahkan kulit eh?

Sekarang nie kalau ko bukak FB, konfem konfem besepah dengan iklan nak putihkan kulit. Nak jadi adira lah itu lah ini lah....Dah tu dalam tempoh 2 minggu ko dah putih. PLING....PLING....PLING putih....

Siapa yang cipta stigma putih itu menawan?
Adakah disebabkan taste lelaki melayu malaysia nie suka kulit putih, so disebabkan taknak ketinggalan takde boifrend, tak berlaki, takut suami cari yang kulit putih lagi dari ko, so ko ambik keputusan nak jadi putih.

Pernah seorang sahabat lelaki aku cakap....:

Dia : "wei, cuba hang tgk pelakon kt cita tv3 nie....cun wooooo....putih gila....geram aku tengok..."
Aku : " biasa ja....tak cun mana pun. Harap putih ja. Apa yang hang nampak dia cun sangat?"
Dia : "cuba hang tengok....putih kot. mesti dia pink...."
Aku : "pink...? apakah?"
Dia : Gelak gelak.....

Pink? apakah yang dimaksudkan dengan pink? Adakah dia membayangkan certain certain anggota badan yang kaler pink? seperti vajayjay?

Kalau itulah yang dibayangkan keindahan pink nya.....

So, bagi yang amek produk pemutih, make sure part-part angoota badan korang menjadi pink bila korang ambik produk pemutih. Ye lah, kang sia sia je...tengok muka kemain putih melepak. Tapi...bila part lain hitam belegam...cane?


p/s: pic kat bawah nie semua aku google je. Ampun ye.....sebab korang rela dijadikan model testimoni, so aku rasa tak salah lah....korangkan model. Janganlah sentap eh.


Pergh...jeles aku. Dah comei dia nie. sumpah comei....



Yang nie pun aku jeles.....ketara sangat perbezaannya. bila kulit gelap, takyah melawa sangat. takde sapa pun nak pandang ko. Bila putih, jooom ubah imej. Seiring dengan kecantikan lah kan bergaya pun. 




Perghhhh....mak bapak dia hensem ngan cun gila....Couple nie baik kan, amek anak angkat. 




Family nie pun bertuah mempunyai mak bapak good looking.....

OKbye

12 comments:

NenetPenne (NP) said...

sinikal abis... ha ha ha...but i like...

eh penah dengar tak white is beautiful? tak pernah kan..

tapi black is beautiful adalah kita penah dengar

ouT oF My MinD said...

black is super duper gojes lah nenek....

hitam itu menawan, lambang kemewahan gitu....

Mila@Rimbun said...

pernah dengar testimoni yg tak keluar kat mana2... bila dah putih maintenance tersangatlah tinggi sebab kulit dah nipis.. so mmg tersangat sensitif..

Telor Power said...

warna kulit yg di tanned juga aku minat hahahaha

ouT oF My MinD said...

Mila rimbun:
Testimoni tu hanya keluar di klinik pakar2 kulit bila kulit muka dah melepuh terbakar....pelik betui dorng x nak dedahkan kan...

Telor power:
Prrghhhhh kalau kaler kulit ditanned kan...maknany taste ko adalah omputih. Sbb dorng kan suka tanned kulit

DrSam said...

obsesi kulit putih tak apa jika tidak memudaratkan. cuma jangan terlalu obsesi sehingga mendapat keputihan. Paling penting lagi satu...hati mesti putih.

ouT oF My MinD said...

drsam:

hahahahhahaha....betui tu doc.

Zurieka said...

Ika nak kongsi product penjagaan kulit..Jom lawat website ika di
www.zurieka.com

PutihkanKulit Dengan Minyak Biji Anggur said...

Wow, menarik, terima kasih share info ni. Saya pun ada share cara putihkan kulit dengan minyak biji anggur di sini http://rawatan.net/putihkan-kulit-dengan-minyak-biji-anggur/

Anonymous said...

Betol...mmber drpd dayang senandung dh jd snowhite... muka ja lah putih...part lain berlegam... haku pn xpaham npe suka sgt taruk bhn kimia kt muka... last2 muka dy rosak sbb krcunan merkuri... nk cntik x pelu putih...asal kulit sihat ja

Amira Zura said...

Sayang kan teman wanita anda?. Mahukan teman wanita anda mempunyai bentuk badan menawan?. Payudara besar dan anjal. Punggung yang gebu dan montok?. Jangan bertangguh lagi. Hubungi kami. Layari web kami untuk info. kami sedia membantu.

[KETAHUI LEBIH LANJUT BAGAIMANA BESARKAN PAYUDARA ANDA]

Z'aqueno Skin said...

PERHATIAN!!!!! PERHATIAN!!!!!!!
nak kulit GLOWING dan PUTIH GEBU seluruh badan?
nak jadi yang paling MENAWAN di kalangan kawan dan rakan sekerja?
nak produk yang JANJI BERKESAN tanpa kesan sampingan?

cubalah zettawhite whitening kapsul dari Taiwan!!
inilah rahsia kulit artis Taiwan begitu putih dan cerah!!!
inilah peluang anda memiliki kulit yang serupa artis!!

Mengapa zettawhite?
<3 capros dari Phyllanthus emblica (US whitening Patent 6124268、6290996、6235721、6362167、6649150、8206757、EP 1465589 B1) : sudah ada research paper mengesah ia ada whitening effect . Memutihkan badan dengan mengurangkan melanin
<3 revasterol: anti-penuaan
<3 ceramide: membaiki cell, mengurangkan flek hitam, melembapkan kulit
<3 l-cysteine:mengambil tempat dlm proses pembentukan l-glutathione. Ia juga mengurangkan jeragat, pigmentasi
<3 coq10 (US7910340、DE60225478、EP1466983、RU2298035、AU2002357526、CA2471763、JP5074287、CN100523205、I349039 skin patent): dari kilang kanebo, japan yang adalah kilang penghasilan coq10 terbesar di dunia dan mempunyai pengalaman dlm hasilan coq10 selama 40 tahun yang menghasil 100% natural coq10, bukan sintetik. Sudah ada research ia dpt mengurangkan kedut.
<3 bioperine (US Patent 5536506 ; 5744161; 5972382 ; 6054585;、JP3953513、CA224746,EP0810868): meninggikan absorption semua content lain, biar semua yang dimakan berefektif & X dibazir!!

nak order?
pm page: https://www.facebook.com/Zaqueno-Skin-1698193270483766/?ref=bookmarks
>> direct link ke pm: https://www.facebook.com/messages/1698193270483766/
atau whatsapp 010-840 9080
>>direct link ke whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=60108409080
atau wechat: zaqueno

Total Pageviews