Feb 18, 2013

AKU NAK TERER MASAK...

....Hmmm.....

Aku suka gak masak-masak nie. Tapi kekurangan barang nak masak & jugak bahan-bahan, jadi aku malas nak bergerak. Selalunya pun kalau pegi ke pasar, aku beli apa yang aku rasa nak makan, beli cukup-cukup je...Beli banyak-banyak buat apa. Membazir. Bukan ada yang suka makan macam aku serumah dengan MizzyN. 

Perasaan nak mencuba buat kek, crepe, masak stail omputih itu ini makin membuak-buak. Lupakan dulu cara camana nak masak gulai bagai. Yang pasti, masa cokodok, cucuq jagung, asam pedas, goreng telur, tomyam dan seangkatan dan pas dengan jayanya. 

Dan hakikatnya aku makin jeles bila cousin aku terer gila buat kek pelangi lah, red velvet lah dan latest oreo crepe. Dia baru je 21 camtu...ciss..nie tak leh jadi. So, percubaan pertama aku hari nie, aku nak buat oreo crepe memandangkan tak lah susah nak mati pun....dan aku tertanya kenapa mahal nak mati harga dia...bahan-bahan yang digunakan pun takdelah mahai sangat. 

Jadi petang nie....aku nak shopping nak buat oreo crepe. Memandangkan aku nak muntah bila makan durian crepe. MizzyN...stanby untuk jadi tukang rasa eh. Apa jadi, apa jua bentuk dia, aku nak suruh ko makan gak.....



durian crepe - rasa dia sangaaaatlah fail 



nampak yummy giler kan....

OUT OF MY MIND tak sabaq nak buat dah nie...

source pic: google saja..

4 comments:

mizzyN said...

uuuuuuuuuuu tak sabarnya nak rasa esok wiiiiiiii

ouT oF My MinD said...

mizzyn:
tak jadi pun kena makan gak tau

mizzyN said...

Jadila, tapi aku rasa dia sedap bila dia tak terlalu sejuk dan keras. I like the cream a little bit fluffy.

ouT oF My MinD said...

mizzyn:
nak lagi dak....aku buat lagi nnt.

Total Pageviews